Tags voor deze pagina:
Doe mee

Zakelijke rijders

Vaak zijn werknemers naar of voor de organisatie onderweg. Dat betekent dat verkeersveiligheid voor elke organisatie relevant is. Werk mee om alle medewerkers, bezoekers, klanten of leden veilig op hun bestemming te laten komen.

Afbeelding van een hard rijdende mevrouw die naar de camera kijkt en niet op let. Waarschijnlijk heeft de mevrouw gedronken.

Jaarlijks betreuren we in het zakelijk verkeer 240 doden en circa 12.000 ernstig gewonden. Redenen te over om te kijken waar we met elkaar kansen hebben om aandacht voor veilig verkeersgedrag te borgen binnen de bedrijfsvoering van iedere organisatie.

Voor werkgevers zijn er diverse materialen en tools ontwikkeld.

Laat je inspireren door:

  • de infographic voor bedrijven
  • de Menukaart Verkeersveiligheid: een handig document met informatie over verschillende instrumenten die een organisatie kan inzetten bij het gesprek over verkeersveiligheid
  • de checklist: om te zien waar de risico’s voor de organisatie liggen
  • het stappenplan: om echt aan de slag te gaan.

MONO zakelijk

Moet je voor je werk veel op pad dan is de verleiding groot om onderweg ook bezig te zijn met je werk. Maar vanachter het stuur vergaderen en berichten lezen is niet veilig en niet slim. Zodra je met je ogen of gedachten afwijkt van het verkeer vorm je een groot risico voor jezelf en anderen. Rij daarom MONO. Zonder onnodige afleiding en met volle aandacht voor het verkeer.

Zo rij je MONO:

  1. Zet je telefoon op stil of in vliegtuigmodus als je gaat rijden of stel je telefoon in op MONO: iPhones stel je in op ‘niet storen tijdens autorijden’, voor Android download je een van de apps.
  2. Doe je telefoon onder in je tas als je rijdt.
  3. Help ook je collega’s om MONO te rijden. Stuur bijvoorbeeld geen berichten als je weet dat ze onderweg zijn. En adviseer hen ook hun telefoon op stil of offline te zetten als ze onderweg zijn.

Als organisatie een punt van nul maken?

Wil jij aan de slag met verkeersveiligheid? Heb je een idee, zoek je ondersteuning?
We horen graag jouw vragen of ideeën. Mail naar: meedoen@maakeenpuntvannul.nl

Wil je als werkgever iets doen aan MONO binnen het bedrijf? Kijk dan op de website van MONO Zakelijk.

Maak een punt
2912 Beloftes tot nu toe

Doe een belofte

Doe jij ook mee? Spreek jouw beloftes uit om een punt van nul te maken.

Bedankt!

Complimenten aan jou. Je wilt je veiliger gaan gedragen in het verkeer en doet die belofte aan jezelf.

Deel je belofte via social media

Deel dit bericht via: