Zakelijke rijders - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Doe mee

Zakelijke rijders

Vaak zijn werknemers naar of voor de organisatie onderweg. Dat betekent dat verkeersveiligheid voor elke organisatie relevant is. Werk mee om alle medewerkers, bezoekers, klanten of leden veilig op hun bestemming te laten komen.

Afbeelding van een hard rijdende mevrouw die naar de camera kijkt en niet op let. Waarschijnlijk heeft de mevrouw gedronken.

Jaarlijks komen in Zuid-Holland meer dan 8.900 personen niet ongeschonden op hun bestemming aan door een verkeersongeval. Dat zijn meer dan 24 mensen per dag. Naar schatting 40% van de ongevallen heeft te maken met een zakelijke rit.

Redenen te over om te kijken waar we met elkaar kansen hebben om aandacht voor veilig verkeersgedrag te borgen binnen de bedrijfsvoering van iedere organisatie.

Inspiratie

Voor werkgevers zijn er diverse materialen en tools ontwikkeld, zoals:

  • de checklist: om te zien waar de risico’s voor de organisatie liggen
  • het stappenplan: om echt aan de slag te gaan.

In Zuid-Holland is een groot aantal werkgevers als ambassadeur actief aan de slag met verkeersveiligheid binnen en vanuit het eigen bedrijf. Laat je inspireren door hun verhalen op deze pagina.
Voor ambassadeurs zijn acties, zoals de belevingservaring 3D-simulator beschikbaar. Er is zo’n simulator voor het thema Rijden onder invloed en voor Afleiding in het verkeer. Lees er meer over op deze pagina.

MONO zakelijk

Moet je voor je werk veel op pad dan is de verleiding groot om onderweg ook bezig te zijn met je werk. Maar vanachter het stuur vergaderen en berichten lezen is niet veilig en niet slim. Zodra je met je ogen of gedachten afwijkt van het verkeer vorm je een groot risico voor jezelf en anderen. Rij daarom MONO, en roep je medewerkers op dit ook te doen.

Zo rij je MONO:

  1. Zet je telefoon op stil of in vliegtuigmodus als je gaat rijden of stel je telefoon in op MONO: iPhones stel je in op ‘niet storen tijdens autorijden’, voor Android download je een van de apps.
  2. Doe je telefoon onder in je tas als je rijdt.
  3. Help ook je collega’s om MONO te rijden. Stuur bijvoorbeeld geen berichten als je weet dat ze onderweg zijn. En adviseer hen ook hun telefoon op stil of offline te zetten als ze onderweg zijn.

De MONO-meter

Wil je het onderwerp afleiding in het verkeer op een plezierige manier aankaarten bij je medewerkers? Kijk eens of de MONO-meter iets kan betekenen. Met deze laagdrempelige vragenlijst kunnen jij en je medewerkers persoonlijk in kaart brengen hoe jullie omgaan met de smartphone in het verkeer. Een mooie manier om het gesprek over het onderwerp te starten.
We maken de MONO-meter graag op maat voor jouw organisatie. Lees hier meer en vraag ons met je mee te denken.

Als organisatie een punt van nul maken?

Wil jij aan de slag met verkeersveiligheid? Heb je een idee, zoek je ondersteuning?
We horen graag jouw vragen of ideeën. Mail naar: meedoen@maakeenpuntvannul.nl

Wil je als werkgever iets doen aan MONO binnen het bedrijf? Kijk dan op de website van MONO Zakelijk.

Maak een punt

Doe een belofte

Doe jij ook mee? Spreek jouw beloftes uit om een punt van nul te maken.

Er zijn tot nu toe 2912 beloftes gedaan

Bedankt!

Complimenten aan jou. Je wilt je veiliger gaan gedragen in het verkeer en doet die belofte aan jezelf.

Deel je belofte via social media

Deel dit bericht via: