Aanvraag beleving op locatie via verkeerssimulator - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

Aanvraag beleving op locatie via verkeerssimulator

Door in een simulator te stappen kan je leren van deze ervaring zonder zelf een ongeluk mee te maken. Uiteindelijk denken we allemaal dat we heel goed kunnen rijden en dat de risico’s wel een beetje meevallen. Deelname in een simulator zorgt ervoor dat we realistischer denken over hoe goed we zelf kunnen rijden én hoe groot de risico’s die ontstaan in het verkeer nu echt zijn.

Hoe maak je jouw medewerkers bewust van de risico’s in het verkeer? Dit kan via één van onderstaande, niet belerende, bewustwordingsacties. Benut ze op een medewerkers bijeenkomst in jouw organisatie.
a. 3D-Afleiding Bike (=3×3 meter, binnen of buiten met overdekking)
b. 3D-Afleiding Car (=3×3 meter, binnen of buiten met overdekking)
c. Crashtest (=4×10 meter, buiten) 
Lees hier meer details over deze drie simulator inzetten.

Terwijl één deelnemer in de simulator zit, kunnen voorbijgangers meekijken (bij 3D-afleiding ook op een groot scherm). Na de simulatie voert het campagneteam een bewustwordingsgesprek met de deelnemers waarbij de simulatie wordt besproken. Tot slot worden tips met betrekking veilig gedrag gedeeld.

Geschikte locaties/momenten: De inzet van bij voorkeur een dagdeel (ochtend of middag) is niet bedoeld voor de inzet op scholen. Een mooie plek is bijvoorbeeld wel de lobby van het gemeentekantoor (combinatie medewerkers en bezoekers) of een MONO-actief bedrijf.

Praktisch: Het team van Responsible Young Drivers komt één uur voor de start opbouwen en heeft een plek van 3×3 meter (de crashtest 4×10 meter en buiten) en een stroomaansluitpunt nodig. Het wordt begeleid door 3 personen. Als de locatie niet op de begane grond is, is er een lift nodig.

Vul onderstaand aanvraagformulier in als je een beleving wilt boeken voor jouw medewerkers. We nemen vervolgens contact op om af te stemmen of het past qua planning en wat de mogelijkheden zijn. De kosten van deze inzet zijn voor rekening van ROV Zuid-Holland.


Aanvraagformulier beleving op locatie via verkeerssimulator

  • Contactgegevens