Tags voor deze pagina:
Informatie

Midden – Holland

Ambassadeurs

Tijdens het bestuurlijk overleg Verkeer en Vervoer in Midden-Holland hebben de nieuwe wethouders verkeer en de bestuurder van het waterschap in deze regio het ambassadeurschap ‘Maak een punt van nul’ op zich genomen.

Het gaat om Robin Kersbergen (gemeente Bodegraven-Reeuwijk), Ria Boere (Krimpenerwaard), Michel Klijmij-van der Laan (Gouda), Daan de Haas (Zuidplas) en Cor Habben Jansen (Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard).

Op verkeersveiligheidsgebied wordt in Midden-Holland samengewerkt in de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Midden-Holland (RPV MH). Hiertoe is door de bestuurders een aparte samenwerkingsovereenkomst ondertekend. In de RPV Midden-Holland nemen de portefeuillehouders Verkeer en Vervoer deel, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de Regio Midden-Holland en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV ZH). Zij stellen zich ten doel via een praktische en uitvoeringsgerichte samenwerking gezamenlijk de verkeersonveiligheid te bestrijden.

De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid werkt vanuit  het Actieplan Verkeersveiligheid Midden-Holland 2020-2021 actief via projecten aan de verbetering van de verkeersveiligheid.  

Lees hier het actieprogramma.