Tags voor deze pagina:
Informatie

Midden – Holland

Ambassadeurs

De wethouders verkeer van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas zijn ambassadeur  voor de aanpak ‘Maak een punt van nul’. Midden-Holland was de eerste regio in Zuid-Holland waar nieuwe lokale ambassadeurs van start gingen. Kirsten Schippers, wethouder van Waddinxveen, is de regionale ambassadeur voor Midden-Holland.

wethouders regio Midden-Holland
V.l.n.r. op de foto:
Bert Bening (Krimpenerwaard), Hilde Niezen (Gouda), Kirsten Schippers (Waddinxveen), Jan-Willem Schuurman (Zuidplas) en Inge Nieuwenhuizen (Bodegraven-Reeuwijk)

Op verkeersveiligheidsgebied wordt in Midden-Holland samengewerkt in de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Midden-Holland (RPV MH). Hiertoe is door de bestuurders een aparte samenwerkingsovereenkomst ondertekend. In de RPV Midden-Holland nemen de portefeuillehouders Verkeer en Vervoer deel, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de Regio Midden-Holland en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV ZH). Zij stellen zich ten doel via een praktische en uitvoeringsgerichte samenwerking gezamenlijk de verkeersonveiligheid te bestrijden.

De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid werkt vanuit  het Actieplan Verkeersveiligheid Midden-Holland 2020-2021 actief via projecten aan de verbetering van de verkeersveiligheid.  

Lees hier het actieprogramma.