Over ons - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

Over ons

‘Maak een punt van nul’ is een aanpak met één ultiem doel: nul vermijdbare verkeersslachtoffers in de provincie Zuid-Holland.

Hoe draag jij bij aan veilig verkeer?

Jaarlijks komen in Zuid-Holland meer dan 8.900 personen niet ongeschonden op hun bestemming aan door een verkeersongeval. Dat zijn meer dan 24 mensen per dag.
Veel ongevallen komen door menselijk gedrag. Bijvoorbeeld omdat we te hard rijden, afgeleid zijn, op onze smartphone kijken of het licht op onze fiets niet aan hebben. Samen kunnen we dit onveilige gedrag veranderen.

‘Maak een punt van nul’ is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Het bureau zet communicatie en educatie in om verkeersveilig gedrag de norm te maken. Maar dat lukt alleen samen met alle verkeersdeelnemers in Zuid-Holland. Samen maken we een punt van nul: elk verkeersslachtoffer is er één teveel.

Organiseer jij activiteiten ter bevordering van de verkeersveiligheid? Laat het ons weten door een mail te sturen naar meedoen@maakeenpuntvannul.nl.

ROV Zuid-Holland

Het ROV Zuid-Holland is een samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het belangrijkste doel is om verkeersveilig gedrag binnen de provincie Zuid-Holland de norm te maken om zo het aantal verkeerslachtoffers te laten dalen. Dit doet het bureau langs diverse sporen en onder meer door het aanbieden van educatieve programma’s en het uitrollen van verkeersveiligheidscampagnes. Daarnaast adviseert het ROV Zuid-Holland overheden en organisaties in de provincie gevraagd en ongevraagd over verkeersveiligheid in relatie tot verkeersgedrag en zet het onderwerp waar nodig op de (bestuurlijke) agenda. Lees verder op de website: www.rovzh.nl

Deel dit bericht via: