MONOmeter - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

MONOmeter

Weet jij hoe veilig je bent in het verkeer? En hoe bespreek je het belang van MONO rijden in je bedrijf, organisatie of club?
Met de MONOmeter heb je een eenvoudig middel in handen.

De MONOmeter bestaat uit een aantal vragen over jouw gebruik van de telefoon in het verkeer. Na de laatste vraag krijg je feedback op jouw antwoorden. Je kunt ook een certificaat van deelname downloaden en delen via social media.

Hoe kan je de MONOmeter gebruiken? 

Voor jezelf
Je kunt de MONOmeter zelf invullen en anderen vragen om dat ook te doen.
Je vindt de MONOmeter hier: https:s.maakeenpuntvannul.nl/monometer

Voor jouw organisatie
Je kunt de MONOmeter ook gebruiken in jouw organisatie. Je gebruikt de tool om met elkaar het gesprek aan te gaan of als een start voor beleid. Vanuit het ROV Zuid-Holland helpen we je daar graag bij.

Hoe gebruik je de MONOmeter voor jouw organisatie?

Stap 1
Neem contact met ons op.
We maken voor jouw organisatie een MONOmeter op maat. Met je eigen logo en eventueel een aanpassing van de vragen. Je ontvangt vervolgens een link op maat naar jullie eigen MONOmeter.
Voor organisaties in Zuid-Holland zijn hier geen kosten aan verbonden. Buiten Zuid-Holland vragen we hiervoor een vergoeding van € 150,00.

Stap 2
Je introduceert de MONOmeter in de organisatie. Geef aan waarom jij het onderwerp belangrijk vindt en vraag deelnemers om eerlijk te antwoorden. De antwoorden blijven privé.

Stap 3
Spreek af wanneer de MONOmeter uiterlijk moet worden ingevuld en plan een moment om de uitkomsten met elkaar te bespreken. Voor die bespreking levert het ROV Zuid-Holland een rapportage op basis van de geanonimiseerde antwoorden. We schuiven ook graag aan bij het gesprek om aanvullende informatie te geven.

Jij organiseert het gesprek:

  • Hoe was het om deze vragenlijst in te vullen?
  • Hebben de deelnemers bepaalde inzichten opgedaan, over zichzelf, of over andere verkeersdeelnemers?
  • Hebben ze persoonlijke voornemens?
  • Zijn er afspraken te maken over het smartphonegebruik tijdens het werk? En wat zijn de ideeën over MONO rijden buiten werktijd?

Hou ons op de hoogte!

Heb je goede ervaringen met de inzet van de MONOmeter?  Deel ze via meedoen@maakeenpuntvannul.nl.
Heb je opmerkingen of verbeterpunten? Ook die horen we graag via dit mailadres.

Samen maken we een punt van nul!

Team ROV Zuid-Holland