Senioren: Door in het verkeer - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Doe mee

Senioren: Door in het verkeer

Ouderen blijven steeds langer mobiel. Doordat ze langer actief blijven, maar bijvoorbeeld ook dankzij
‘nieuwe’ vervoermiddelen zoals de elektrische fiets en scootmobiel.

Tegelijkertijd zien we dat oudere verkeersdeelnemers kwetsbaar zijn: de helft van alle verkeersdoden is ouder dan 60.
Bron: Factsheet- Oudere verkeersdeelnemers van SPV (Strategisch Plan Verkeersveiligheid):

Integrale aanpak

Naast de reguliere investeringen in infrastructuur heeft de veilige verkeersdeelname van ouderen ook baat bij voorlichting en educatie. Het aanbod is daarvoor is al divers en nog volop in ontwikkeling. Denk aan opfriscursussen rijvaardigheid, scootmobielcursussen, maar ook voorlichting over de keuze van een passend vervoermiddel.

Om dat brede aanbod te bundelen brengen we de activiteiten samen onder 1 herkenbare noemer: Door in het verkeer, tot je 100ste. Een herkenbare naam en een herkenbare uitstraling afgeleid van het landelijke programma Doortrappen gericht op veilig blijven fietsen, dat al naamsbekendheid heeft.

Onder de paraplu “Door in het verkeer” benoemen we 3 deelgebieden: Doortrappen, Doorstappen en Doorrijden.

Toolkit communicatie

Het ROV Zuid-Holland heeft een integrale huisstijl ontwikkeld voor “Door in het verkeer” en nodigt partijen in Zuid-Holland uit om die huisstijl te gebruiken. De gedachte achter deze uniforme en herkenbare huisstijl is dat de verschillende activiteiten worden herkend als onderdeel van een breed pakket aan mogelijkheden en dat deelnemers op die manier makkelijker bekend raken met verschillende activiteiten. Neem voor meer informatie contact op met commmunicatie@rovzh.nl.

Eerste informatiemarkt “Door in het verkeer”

Vrijdag 10 juni 2022 is voor de eerste keer in Zuid-Holland de beurs “Door in het verkeer” georganiseerd. Veel enthousiaste 55 plussers uit Drechtsteden en Alblasserwaard kwamen naar de Lockhorst in Sliedrecht om zich te laten informeren hoe zij veilig en gezond kunnen blijven deelnemen aan het verkeer tot hun 100ste. Lees het nieuwsbericht over de beurs.

Wil je in jouw regio ook zo’n beurs organiseren?

Het ROV Zuid-Holland heeft alle informatie om tot zo’n beurs te komen gebundeld. Denk aan een draaiboek met opzet van de dag, handige tips, welke standhouders uit te nodigen, waar je vooraf aan moet denken, lessons learned, etc. Wil je als overheid in Zuid-Holland dit draaiboek ontvangen? Neem dan contact met ons op. communicatie@rovzh.nl.

Bekijk de aftermovie van de Beurs

Lees de transcriptie van de aftermovie van De Beurs

Meer informatie

Deel dit bericht via: