Transcriptie aftermovie van De Beurs - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

Transcriptie aftermovie van De Beurs

Bekijk de video op de pagina Senioren: Door in het verkeer.

Beelden wisselen elkaar af. Een introductie met het logo van Doortrappen in het verkeer: doortrappen, doorrijden, doorlopen, maakeenpuntvannul.nl. Beelden van de Beurs met mensen die rondlopen over de beurs, mensen die rondfietsen op zitfietsen voor een en voor twee personen, beelden van Ton Spek (Wethouder Sliedrecht) die vertelt over de beurs, beelden van Arjan Meerkerk (Wethouder Hardinxveld Giessendam) die vertelt over de beurs. Beelden van Arjan Meerkerk die in een zitfiets fietst. Beelden van bromauto’s, zitfietsen, rollators en scootmobielen. Beelden van Johan Quik (wethouder Molenlanden) die vertelt. Mensen die over de beurs lopen en kijken naar hulpmiddelen om langer mobiel te kunnen zijn en praten met standhouders, zoals bijvoorbeeld AutoMaatje. De video eindigt met het logo van Doortrappen in het verkeer: doortrappen, doorrijden, doorlopen, maakeenpuntvannul.nl. Ook logo’s van de gemeente Alblasserwaard, gemeente Drechtsteden en ROV Zuid-Holland maakt een punt van nul.nl

Ton Spek (Wethouder Sliedrecht) vertelt: We zijn vandaag hier in Sliedrecht bij De Lockhorst omdat daar de seniorenbeurs DOOR wordt gehouden.

Arjan Meerkerk (Wethouder Hardinxveld Giessendam) vertelt: Fietsen is gewoon heel erg gezond. Dat is ook belangrijke beweging, je komt ergens. Je kunt plekken bezoeken, familie bezoeken. Dat is belangrijk ook voor onze oudere mensen, maar ook voor jongeren natuurlijk. Dat vraagt ook dat we dat ook stimuleren. En dat we ook met elkaar zorgen dat fietsen veilig is.

Johan Quik (wethouder Molenlanden) vertelt: Hier buiten hebben we echt stands waar de mensen in aanraking komen met mobiliteit.

Ton Spek (Wethouder Sliedrecht) vertelt later verder: Er zijn ontiegelijk veel mogelijkheden om het toch veilig te houden. Dat zien we hier ook op de beurs met allerlei hulpmiddelen die er zijn waardoor mensen langer mobiel zijn. En daardoor ook langer hun eigen vrijheid en zelfstandigheid houden.

Een bezoekster van de beurs vertelt: Ik vind het heel leerzaam, informatief. Ik ben blij dat ik gegaan ben.

Een persoon vertelt: Wij zien dat in onze gemeenten Doortrappen echt een succes is.

Een andere bezoekster van de beurs vertelt: Ik vind het wel leuk die informatie die ik krijg over bijvoorbeeld AutoMaatje.

Nog een andere bezoekster van de beurs vertelt: Als je niet meer kunt autorijden dan zijn er mensen die jou wel willen rijden en dat is dan AutoMaatje.

Arjan Meerkerk (Wethouder Hardinxveld Giessendam) sluit de video af: Het is de bedoeling dat deze beurs wordt doorgegeven. Zodat het ook een blijvend iets is. Dat we blijvend verkeersveiligheid en ook fietsveiligheid onder de aandacht brengen. En daar spannen we ons met elkaar voor in, ook in onze regio. En ik ben ook ongelofelijk blij met de inspanningen die ROV in onze regio daarvoor verricht.