Tags voor deze pagina:

Verkeersexamenbureau Nederland

Cees van de Bovenkamp - instructeur medewerkers

"Elke bijdrage aan veiligheid in het verkeer is winst.”

De taak van het Verkeersbureau Nederland is om praktische verkeersexamens af te nemen. Het gaat om de verzorging van de volledige organisatie vanaf de uitnodiging tot en met het doorgeven van de uitslag.

Cees van de Bovenkamp instrueert onder andere de medewerkers die de examens afnemen. Hij zegt: “Het is logisch dat wij ambassadeur verkeersveiligheid zijn. We hebben er dagelijks in ons werk mee te maken. Wanneer we kansen zien dragen het ook naar buiten uit.”

Deelnemers aan de examens zijn kinderen uit groep 7 en/of 8 van het primair onderwijs. “De examens bestaan uit een deel theorie en een deel praktijk. En niet alleen onze examenkandidaten doen op zo’n dag examen, ook de vrijwilligers die het praktijkdeel begeleiden steken er vaak nog iets van op.”

“Als je, net als wij, intensiever dan gemiddeld met verkeer bezig bent, zie je sneller de kwetsbaarheden van (jonge) kinderen in het verkeer. Elke bijdrage die wij kunnen leveren, waardoor ze zich veiliger in het verkeer gedragen, is winst. Wij proberen met onze examens de kinderen enkele gedragingen af te leren (zoals gebruik van de telefoon in het verkeer) of juist aan te leren (richting aangeven).”

Wij zien de kwetsbaarheden van (jonge) kinderen in het verkeer.

Deel dit bericht via:

Maak een punt

Meer ambassadeurs

BAM Infra Nederland regio Den Haag

Tags voor dit artikel:
Erik Thjissen BAM
Lees meer