Tags voor deze pagina:

Van Hulzen Communicatie

Marina Hendrikse en Anouk Severs - communicatieadviseurs

"Een ‘nulpuntnulletje’ staat altijd koud bij onze bedrijfsborrel."

“We schrikken ervan als we horen hoe vaak mensen nog Teams meetings hebben in de auto,” dus Anouk Severs, communicatieadviseur bij Van Hulzen Communicatie. “Je kunt nou eenmaal niet je focus volledig op de weg en het verkeer hebben, als je ook met andere zaken bezig bent”.

Het gedrag van verkeersdeelnemers is een belangrijke component om het aantal slachtoffers in het verkeer te verminderen. Communicatie gericht op de gedragingen van mensen is daarin cruciaal. Als mensen niet weten waarom ze hun gedrag moeten aanpassen en hoe ze dit kunnen doen, wordt het immers lastig om gedrag te veranderen. Met dit doel voor ogen is Van Hulzen Communicatie sinds maart 2023 ambassadeur van het ROV Zuid-Holland. Maak een punt van nul! We zetten het op ons pand en we dragen het ook in onze organisatie uit.

Als ambassadeur van Maak een punt van nul! ondersteunt Van Hulzen Communicatie de ambitie van nul verkeersslachtoffers in 2025. Niet alleen door communicatiemiddelen en vormgeving voor verkeersveiligheidscampagnes te realiseren, maar dus ook door in de eigen organisatie aandacht te hebben voor verkeersveilig gedrag.

“Ook binnen ons bureau hechten we groot belang aan veilig gedrag van onze mensen in het verkeer. Het ambassadeurschap geeft ons extra aanleiding om deze gedachte kracht bij te zetten”, vult Marina, Hendrikse ook communicatieadviseur, aan.

Nulpuntnulletje
Anouk licht toe hoe Van Hulzen invulling geeft aan het ambassadeurschap: “In ons ‘Huishoudelijk reglement’ hebben we opgenomen hoe we als werkgever bijdragen aan verkeersveiligheid. Concreet: hierin staat dat wij MONO autorijden stimuleren en niet van onze werknemers verwachten dat zij (mobiel) bereikbaar zijn als ze onderweg zijn naar kantoor, huis of een klant. Ook houden we tijdens onze bedrijfsborrels rekening met werknemers die nog met de auto terug naar huis moeten. Een ‘nulpuntnulletje’ staat altijd koud en smaakt dan net zo lekker!”

Daarnaast ligt het bureau in hartje Voorschoten, goed te bereiken met het openbaar vervoer, te fiets of zelfs te voet voor sommige collega’s. Zij worden gestimuleerd om bewust te worden van hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer, ongeacht het vervoermiddel waar zij op dat moment gebruik van maken. Zo wordt het verkeer een stukje veiliger voor henzelf én voor anderen. Het is voor Van Hulzen Communicatie van groot belang dat elke medewerker, elke verkeersdeelnemer, veilig thuiskomt aan het einde van de dag. Van Hulzen Communicatie maakt een punt van nul!”

“Een Teams-meetings in de auto? Doe het niet!”

Deel dit bericht via:

Maak een punt

Meer ambassadeurs

BAM Infra Nederland regio Den Haag

Tags voor dit artikel:
Erik Thjissen BAM
Lees meer