Tags voor deze pagina:

Renewi Regio Randstad Zuid

Wendy van den Bos - General Area Manager

“Aandacht voor verkeersveiligheid en de dode hoek blijft nodig. Elk slachtoffer is er een te veel.”

Het toonaangevende waste-to-productbedrijf Renewi maakt een punt van het streven naar minder verkeersslachtoffers. Een van de kernwaarden van de organisatie is veiligheid en dus het streven naar minder verkeersslachtoffers. “Elke dagstart staat verkeersveiligheid en hoe we daar een bijdrage aan kunnen leveren op de agenda,” zegt Wendy van den Bos, General Area Manager bij Renewi. “Het onderwerp komt ook terug in functioneringsgesprekken en teamoverleggen.”
“Dagelijks hebben wij honderden voertuigen op de weg en één van onze werkterreinen zijn de binnensteden. Het wordt overal drukker op de weg, maar nergens is dat beter merkbaar dan in de stedelijke woonomgeving. De ruimte is krap en al die weggebruikers samen, dat leidt steeds vaker tot risicovolle situaties.”

Renewi zet zich actief in om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid en doet dat niet alleen in de eigen organisatie maar ook daarbuiten. Zo worden gedurende het jaar op diverse scholen dode hoek lessen gegeven. “Die dode hoek is en blijft een uitdaging.  We rusten onze nieuwe voertuigen naast camera’s en spiegels ook uit met een alert systeem. We proberen er zo veel mogelijk aan te doen. De echte uitdaging is, hoe we tussen de oren krijgen bij de andere weggebruikers dat onze chauffeurs ondanks alle spiegels en nieuwe technieken, toch niet alles kunnen zien,” zegt Van den Bos.

Zij voegt er aan toe,  dat iedereen weleens van de “dode hoek” heeft gehoord, maar dat  lang niet iedereen weet wat die dode hoek betekent als je in een vrachtauto zit. Renewi wil dit graag met het ROV Zuid-Holland en de andere ambassadeurs oppakken om daar mee aan de slag te gaan.

Renewi heeft de aandacht voor veilig rijden goed verankerd in de organisatie. Zo is er elk jaar een Renewi Veiligheidsweek met daarin ook allerlei activiteiten op het gebied van verkeersveiligheid. Ook kent de organisatie de 10 levensreddende regels (o.a. voor verkeersveiligheid) en is er een uitgebreid opleidingsprogramma voor chauffeurs met mogelijkheden om aanvullende cursussen te volgen.

Renewi is ambassadeur voor MONO. In dit filmpje vertelt Eric Pero, directeur operations Nederland hier meer over.


Het bedrijf verzorgd dodehoeklessen op verschillende scholen en draagt waar het kan actief bij aan Veiligheidsdagen van gemeentes.

Eric Pero: “We vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het streven naar minder verkeersslachtoffers. Alleen gezamenlijk met alle betrokkenen kunnen we ervoor zorgen dat er meer aandacht komt voor het onderwerp.”

Gezamenlijk zorgen dat er meer aandacht komt voor het onderwerp verkeersveiligheid.

Deel dit bericht via:

Maak een punt

Meer ambassadeurs

BAM Infra Nederland regio Den Haag

Tags voor dit artikel:
Erik Thjissen BAM
Lees meer