Tags voor deze pagina:

De Jolige Druif

Bram Meijer

"Met veiligheid valt niet te spotten."

Een vrouw houdt een poster vast met "Carnevalsvereniging Jolige Druif Dordrecht - maakt een punt van nul"

Elke februari barst het feest der feesten weer los: Carnaval. De Jolige Druif gaat met Prins Martinus den 1ste, Page Jacqueline en Adjudant Roel voorop in het feestgedruis maar neemt daarbij ook zijn verantwoordelijkheid. De Jolige Druif is ambassadeur van ‘Maak een punt van nul’. Een aanpak met de overkoepelende doelstelling om het aantal vermijdbare verkeersslachtoffers terug te brengen naar nul.

“Met veiligheid valt niet te spotten, het is al langer een belangrijk thema binnen De Jolige Druif”, zegt Senator Verkeersveiligheid Bram Meijer. “Carnaval is een mooi en leuk feest voor iedereen en daar hoort veilig thuiskomen vanzelfsprekend bij. Daar zetten we ons graag voor in en daarom zijn we ambassadeur geworden van ‘Maak een punt van nul’.

Veiligheid naast praalwagens

Om te benadrukken dat veiligheid belangrijk is, wordt daar tijdens de carnavalsdagen aandacht voor gevraagd. “In de Carnavalsstoet loopt een campagneteam van de carnavalsvereniging mee, dat materiaal uitdeelt om iedereen te attenderen op verkeersveiligheid: niet onder invloed rijden van alcohol of drugs, goede zichtbaarheid op de fiets en geen social media tijdens het rijden. Ook tijdens de feesten zal er aandacht zijn voor veiligheid. Een biertje drinken mag, maar zorg er dan wel voor dat de Bob is geregeld!”

Alleen al in Zuid-Holland komen iedere dag 16 mensen niet veilig op hun bestemming aan. Zij overlijden of belanden in het ziekenhuis. Bram Meijer: “Als wij kunnen helpen om dat te voorkomen dan doen we dat graag. Ik wens iedereen een heel mooi carnavalsweekend met nul slachtoffers.”

Een biertje drinken mag, maar zorg dat de Bob is geregeld!

Deel dit bericht via:

Maak een punt

Meer ambassadeurs

BAM Infra Nederland regio Den Haag

Tags voor dit artikel:
Erik Thjissen BAM
Lees meer