Tags voor deze pagina:
Informatie

Maand van de Veilige Schoolomgeving 2023

De Maand van de Veilige Schoolomgeving start elk jaar met de start van het nieuwe schooljaar. Samen met een groot aantal partners besteden we dan 4 weken lang in heel Zuid-Holland extra aandacht aan dit belangrijke onderwerp.

Elk jaar bij de start van het nieuwe schooljaar vragen we extra aandacht voor schoolgaande kinderen en jongeren. Kinderen en ouders gaan een nieuwe ervaring aan: vaak ook in het verkeer. Dit betekent helaas ook dat in deze tijd van het jaar meer kinderen en scholieren betrokken zijn bij ongevallen.
Het schooljaar start op 21 augustus 2023 en dat is dan ook de start van de Maand van de Veilige Schoolomgeving. De maand loopt officieel tot en met 22 september, met mogelijkheid tot uitloop tot 30 september.

We richten ons op de weggebruikers in de schoolomgeving. Dat zijn kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten en alle anderen die eraan kunnen bijdragen dat de schoolomgeving veilig wordt. 

We vragen dit keer we extra aandacht voor het thema ouderbetrokkenheid. Je kind begeleiden tot het zelfstandig en veilig kan deelnemen aan het verkeer. Alle kinderen en jongeren veilig naar school, en onderweg. Daar draait het om in deze derde themamaand. 

Ouder-kind – Deals

We bieden ouders/verzorgers en scholieren de mogelijkheid om thuis samen een deal te sluiten over verkeersveilig gedrag. Wie de deal instuurt maakt ook nog eens kans op een leuke prijs.
Je vindt de ouder-kind deals voor leerlingen in groep 7-8 van het primair onderwijs hier.
Je vindt de ouder-kind deals voor leerlingen in het voortgezet onderwijs hier.

Doe mee! 

Voor deze themamaand is er communicatiemateriaal en lespakketten beschikbaar. Deze zijn opgenomen in de toolkit. We maken het daarmee makkelijk om mee te doen.


En het gaat om mee doen. Samen maken we de schoolomgeving veilig. 
We brengen graag alle initiatieven in beeld. Laat ons weten wat er gebeurt en mogelijk kunnen we aansluiten met een filmploeg of een fotograaf.  Zet de actie op de agenda.

Materialen start nieuwe schooljaar


Bij de start van het schooljaar en ook de Maand van de Veilige Schoolomgeving wijzen we alle verkeersdeelnemers er op dat de scholen weer zijn begonnen. We moeten weer even wennen in het verkeer en aan elkaar in het verkeer. Het ROV Zuid-Holland ondersteunt scholen en gemeenten graag in de communicatie en stelt daarom in overleg materialen beschikbaar.
Goed om te weten: er zijn twee campagnes:

  • VVN is afzender van de campagne “Onze scholen zijn weer begonnen”.
  • Het ROV Zuid-Holland werkt samen met Leer in het verkeer in de campagne “Wij gaan weer naar school”.

Diverse materialen (beachflags, spandoeken en (losse) posters) van “Wij gaan weer naar school” worden door het ROV Zuid-Holland aangeboden. De bekende materialen worden voor de partners in Zuid-Holland voorzien van onze gezamenlijke boodschap en beeldmerk: Maak een punt van nul.

Aanbod
Materialen bestellen

Toolkit Maand van de Veilige Schoolomgeving

Lees meer
Terugblik