Maand van de Veilige Schoolomgeving 2024 - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

Maand van de Veilige Schoolomgeving 2024

De Maand van de Veilige Schoolomgeving start elk jaar met de start van het nieuwe schooljaar, dit jaar op 26 augustus. Samen met een groot aantal partners besteden we dan een maand lang in heel Zuid-Holland extra aandacht aan dit belangrijke onderwerp.

Elk jaar bij de start van het nieuwe schooljaar vragen we extra aandacht voor schoolgaande kinderen en jongeren. Kinderen en ouders gaan een nieuwe ervaring aan: vaak ook in het verkeer. Dit betekent helaas ook dat in deze tijd van het jaar meer kinderen en scholieren betrokken zijn bij ongevallen.
Het schooljaar start op 26 augustus 2023 en dat is dan ook de start van de Maand van de Veilige Schoolomgeving. De maand loopt officieel tot en met 25 september, met mogelijkheid tot uitloop tot 30 september.

We richten ons op de weggebruikers in de schoolomgeving. Dat zijn kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten en alle anderen die eraan kunnen bijdragen dat de schoolomgeving veilig wordt. 

We vragen ook dit keer we extra aandacht voor het thema ouderbetrokkenheid. Je kind begeleiden tot het zelfstandig en veilig kan deelnemen aan het verkeer. Alle kinderen en jongeren veilig naar school, en onderweg. Daar draait het om in deze vierde themamaand. 

Opvoeders

Natuurlijk hebben opvoeders een belangrijke rol bij de begeleiding van hun kinderen in hun ontwikkeling tot zelfstandige en veilige verkeersdeelnemers. Van voordoen tot samen oefenen en van de zorg voor het correct gebruiken van de juiste beveiligingsmiddelen tot het geven van het goede voorbeeld.

En die rol blijft belangrijk, ook als kinderen opgroeien, tot in de adolescentie.
Kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, jongeren die zich voorbereiden op bromfiets- of autorijden en zelfs degenen die al in het bezit zijn van een rijbewijs hebben de coaching en het goede voorbeeld van hun opvoeders nodig, ook al lijkt dat misschien niet altijd zo.

Doe mee! 

Voor deze themamaand is er communicatiemateriaal en lespakketten beschikbaar. Deze zijn opgenomen in de toolkit. We maken het daarmee makkelijk om mee te doen.


En het gaat om mee doen. Samen maken we de schoolomgeving veilig. 
We delen graag verhalen en beelden van alle initiatieven. Heb je een leuke impressie van een actie? Laat het ons weten via informatie@rovzh.nl

Aanbod
Materialen bestellen

Toolkit Maand van de Veilige Schoolomgeving

Lees meer
Terugblik