Tags voor deze pagina:
Informatie

Maand van de Veilige Schoolomgeving 2022

September is de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Samen met een groot aantal partners besteden we dan in heel Zuid-Holland extra aandacht aan dit belangrijke onderwerp.

Elk jaar eind augustus of begin september start weer het nieuwe schooljaar. Kinderen en ouders gaan een nieuwe ervaring aan: vaak ook in het verkeer. Dit betekent helaas ook dat in deze tijd van het jaar meer kinderen en scholieren betrokken zijn bij ongevallen. September is daarom voor ons ook in 2022: Maand van de Veilige Schoolomgeving.

We richten ons op de weggebruikers in de schoolomgeving. Dat zijn kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten en alle anderen die eraan kunnen bijdragen dat de schoolomgeving veilig wordt. 

We vragen dit keer we extra aandacht voor het thema ouderbetrokkenheid. Je kind begeleiden tot het zelfstandig en veilig kan deelnemen aan het verkeer. Alle kinderen en jongeren veilig naar school, en onderweg. Daar draait het om in deze tweede themamaand. 

Doe mee! 

Voor deze themamaand is er communicatiemateriaal en lespakketten aan. Deze zijn opgenomen in de toolkit. We maken het daarmee makkelijk om mee te doen.


En het gaat om mee doen. Samen maken we de schoolomgeving veilig. 
We brengen graag jullie actie in beeld. Laat ons weten welke actie jullie ondernemen. Dan kijken wij of we een filmploeg of een fotograaf langs kunnen sturen.  Stuur een bericht naar meedoen@maakeenpuntvannul.nl

Materialen start nieuwe schooljaar

Bij de start van het schooljaar en ook de Maand van de Veilige Schoolomgeving wijzen we alle verkeersdeelnemers er op dat de scholen weer zijn begonnen. We moeten weer even wennen in het verkeer en aan elkaar in het verkeer. Het ROV Zuid-Holland ondersteunt scholen en gemeenten graag in de communicatie en stelt daarom in overleg materialen beschikbaar.
Goed om te weten: er zijn twee campagnes:

  • VVN is afzender van de campagne “Onze scholen zijn weer begonnen”.
  • Het ROV Zuid-Holland heeft de samenwerking gevonden met Leer in het verkeer in de campagne “Wij gaan weer naar school”.

Diverse materialen (beachflags, spandoeken en (losse) posters) van “Wij gaan weer naar school” worden door het ROV Zuid-Holland aangeboden. De bekende materialen worden voor de partners in Zuid-Holland voorzien van onze gezamenlijke boodschap en beeldmerk: Maak een punt van nul.

Aanbod
Materialen bestellen

Toolkit Maand van de Veilige Schoolomgeving

Lees meer
Terugblik 2021