Tags voor deze pagina:
Informatie

Eerste editie Maand van de Veilige Schoolomgeving groot succes

In september, of soms al eind augustus start elk jaar weer een nieuw schooljaar. Een nieuwe ervaring voor veel ouders en kinderen en in deze periode van het jaar lopen scholieren een relatief groot risico om bij een ongeval betrokken te raken..
Reden voor het ROV Zuid-Holland om met vele partners de maand September uit te roepen tot Maand van de Veilige Schoolomgeving.

September 2021 was de eerste editie van de Maand van de Veilige Schoolomgeving in Zuid-Holland,
In september 2022 volgt nu de tweede editie.

De resultaten

Voor september 2021 blikken we terug op een geslaagde editie.
Dankzij de inzet van heel veel partners heeft het onderwerp volop in de schijnwerpers gestaan.
Er zijn ruim 120 activiteiten uitgevoerd in 40 gemeenten. In veel gemeenten vroegen de wethouders als ambassadeurs voor verkeersveiligheid aandacht voor het maandthema.

180 scholen deden mee aan de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Een derde van hen maakte gebruik van de Schoolbrengmonitor. Op die scholen kwam tijdens de Schoolbrengweek 33% van de leerlingen lopend en 43% op de fiets naar school.

Op zo’n 40 scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs zijn TotallyTraffic lessen en voorlichtingsactiviteiten uitgevoerd.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.

Blijvende aandacht

Uiteraard is het werk nog niet gedaan. De veiligheid van scholieren blijft altijd aandacht vragen, want we willen dat ze zich allemaal veilig en zo zelfstandig mogelijk in het verkeer kunnen bewegen. Ook om de praktische vaardigheden te oefenen, die zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling tot vaardige en veilige verkeersdeelnemers. De programma’s SCHOOL op SEEF en TotallyTraffic blijven daarvoor beschikbaar.