MONO - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

MONO

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. In het verkeer kan het apparaat echter voor grote risico's zorgen. Gelukkig zijn er manieren om bereikbaar te blijven en toch ongestoord aan het verkeer deel te nemen.

Dankzij sociale media zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij, altijd bereikbaar. Dat is fijn, maar niet altijd. In het verkeer leidt de telefoon enorm af. Gevolg: slingerende fietsers, voetgangers die zo maar de weg oversteken, bijna botsingen en echte ongelukken.
Wist je dat het typen van berichtjes op je smartphone het risico op een ongeval minstens 2,5 keer vergroot?

Om deze risico’s zover mogelijk terug te dringen is de campagne MONO ontwikkeld. Met die campagne willen we iedereen bewust maken van de risico’s en vooral tips geven om afleiding onderweg door je telefoon te voorkomen.

Afleiding voorkomen doe je zo:

Er zijn allerlei manieren om te voorkomen, dat je door je telefoon wordt afgeleid, bijvoorbeeld:

  1. Gebruik één van de apps op je telefoon om binnenkomende oproepen en berichten wel te ontvangen, maar de notificaties uit te schakelen: klik hier als je een i-Phone hebt, en hier als je een Android-telefoon hebt.
  2. Laat anderen (je familie, vrienden) weten als je op weg gaat, zodat ze weten dat ze je niet moeten storen.
  3. In de auto: Zet hem op stil en stop hem in je tas, in het handschoenenkastje of leg hem op de achterbank
  4. Op de fiets: Gebruik 1 oortje, en gebruik je hem als navigatie: plaats een houder op je stuur.

Werkgever?

40% van alle verkeersongevallen vindt plaats tijdens een werkgerelateerde rit. Denk aan een Teamsvergadering in de auto.
Klik door naar de MONO zakelijk pagina en kijk wat je als werkgever kan doen met MONO.

De campagne MONO is landelijk op initiatief van het ministerie van I&W. Klik op de onderstaande button om naar de pagina van de landelijke campagne te gaan.