MONO zakelijk - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

MONO zakelijk

Werkgevers hebben steeds meer aandacht voor sociaal maatschappelijke vraagstukken en goed werkgeverschap. Aandacht voor verkeersveiligheid, en in het bijzonder voor MONO rijden, is zo'n maatschappelijk vraagstuk.

In Zuid-Holland komen dagelijks 17 mensen door een verkeersongeval niet ongeschonden thuis. Circa 40% van de verkeersongevallen in Europa vindt plaats tijdens een werk gerelateerde rit. En afleiding door de smartphone is een belangrijke oorzaak.

Als werkgever kun je hier iets tegen doen. En dat levert veel op!

De voordelen van inzet op MONO

Door als werkgever verkeersveiligheid en MONO een plek te geven in je bedrijf of organisatie help je mee te voorkomen, dat je medewerkers betrokken raken bij ongevallen. Dit voorkomt kosten door letsel en uitval, maar beperkt ook de kosten van schades. Aandacht voor verkeersveiligheid past goed in het veiligheidsbeleid van je bedrijf. Daarnaast geef je ermee blijk van verantwoord werkgeverschap en maakt het je een aantrekkelijke werkgever.

Meedoen?

Wil je aan de slag met verkeersveiligheid en MONO in jouw bedrijf of organisatie? Neem contact met ons op, en we helpen je graag op weg! Zien wie er nog meer actief zijn voor verkeersveiligheid in Zuid-Holland? Kijk hier.
Eerst meer lezen over MONO en werkgevers? Bekijk tips en tool op deze pagina.

De MONOmeter

Een van de middelen voor werkgevers, die het gesprek over MONO rijden in hun organisatie of bedrijf op gang willen brengen is de MONOmeter. De MONOmeter is een soort quiz waarmee je in een paar vragen over MONO je eigen gedrag in beeld brengt. We kunnen de MONO-meter opmaat maken, je kunt dan met je team in gesprek over de anonieme resultaten en met elkaar bespreken wat goed gaat en wat vraagt om aandacht.

MONO-zakelijk lesmodule voor chauffeurs

Samen met STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) heeft MONO-zakelijk een lesmodule ontwikkeld: een interactieve trainingsvideo voor chauffeurs met aandacht voor afleiding tijdens verkeersdeelname. Deze training kan worden ingezet door trainers, docenten en instructeurs van opleidingsinstituten. Maar is ook voor jou als werkgever interessant als je je eigen opleidingen organiseert voor medewerkers en/of een eigen academie hebt.

De lesmodule is zonder kosten in te zetten en hier te downloaden.

STL biedt bovendien een gratis train-de-trainer workshop aan. Klik hier voor de trainingsdata en aanmelding. 

Minister IenW Mark Harbers maakt synergie verkeersveiligheid met andere thema’s duidelijk in video

Harbers roept alle werkgevers van Nederland op om deze kabinetsperiode met elkaar te streven naar een verdubbeling van het aantal werkgevers dat actief werk maakt van verkeersveiligheid. In deze nieuwe video maakt hij duidelijk wat de synergie is met andere thema´s als duurzaamheid en bereikbaarheid.