MONO-Quiz - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

MONO-Quiz

Bellen en appen in het verkeer leidt af en omdat er zoveel om je heen gebeurt heb je je aandacht nodig bij het verkeer. Het handigste is het als je je telefoon dus voordat je onderweg gaat op stil zet of wegstopt: in het handschoenenkastje, je tas of in je jas.

MONO staat voor Ongestoord Onderweg. In het verkeer laat je je niet afleiden door appjes, games of telefoontjes. Ook het maken van een video of foto is strafbaar. De boete bedraagt 150 euro als je fietst met je telefoon in je hand. Op de scooter en brommer is het bedrag nog veel hoger: 260 euro. En in de auto betaal je 380 euro. Fietsen met een koptelefoon op mag wel maar is niet aan te raden omdat het afleidt.

Tijdens rijden, niet afleiden

Als je onderweg bent en je kijkt op je app, duurt het wel 7 tot 15 minuten voordat je weer opnieuw geconcentreerd deelneemt aan het verkeer. Een voorbeeld wat dit betekent. Stel je rijdt met je auto netjes 50 kilometer per uur waar het kan en er komt een berichtje binnen op je app. Je leest het snel in 3 seconden. Weet je hoeveel meter je dan inmiddels hebt afgelegd? Dat is maar liefst 42 meter. Een half voetbalveld lang nam je deel aan het verkeer zonder dat je oplette!

Monometer

Medewerkers onderweg naar huis of naar een klant worden regelmatig gestoord door een collega die nog iets kwijt wil. Doe het niet. Geef je collega’s de kans om veilig aan te komen op de plek van bestemming. Maar liefst 71% van de medewerkers wil graag ondersteuning krijgen van hun werkgever om veilig aan het verkeer deel te nemen. Maak MONO rijden bespreekbaar binnen jouw werkomgeving. Doe de MONOmeter met je team.

Rij MONO! Maak een punt van nul!