Tags voor deze pagina:
Informatie

Draaiboek & tips fietsverlichtingsactie AAN met mobiele fietsenmaker

De meeste fietsers vergeten om hun licht aan te doen. Bij anderen is het kapot. Werk samen met een mobiele fietsenmaker: die kunnen dat licht direct repareren en de fietsers kunnen daarna weer veilig door. Dat is beter dan losse lampjes uitdelen.

Een actie met een fietsenmaker werkt goed op een plek waar mensen aankomen: bji de sportvereniging of sportschool, werk of school. Kies een moment dat het schemert of donker is: hebben ze wel of geen licht aan? Beloon ze als ze het goed doen met bijvoorbeeld een gratis kopje koffie. Wijs de mensen zonder licht op het belang ervan en geef de flyer mee. Gebruik de andere materialen voor extra bewustzijn: sleutelhanger, reflecterende sticker of spaakreflector.

Locatie, wethouder en draaiboek

Kies de locatie zo dat je degenen, die nog geen goed licht voeren met goede fietsverlichting ter plekke kunt helpen met de aanwezigheid van een fietsenmaker.
Ga de samenwerking aan met een sportvereniging of een middelbare school en nodig de wethouder uit (mooi publiciteitsmoment). Zie ook het praktische draaiboek voor deze actie, met alle eerder opgedane ervaring bij een dergelijke actie.

De mobiele fietsenmaker

Kies voor de actie een lokale fietsenmaker of ga de samenwerking aan met een mobiele fietsenmaker. Stem goed af hoe je het doet met de kosten: zijn de materiaalkosten voor de fietser? Dat zal minder goed werken bij jongeren.

Tip: Hier vind je een overzicht van de mobiele fietsenmakers in Zuid-Holland met hun dekkingsgebied. De kosten zijn bij ons bekend en opvraagbaar.

Loop je aan tegen praktische of budgettaire hobbels. Neem via communicatie@rovzh.nl met ons op, we denken graag mee, we heten niet voor niets ondersteuningsbureau.

Ga voor allerlei handige middelen voor jou actie naar de toolkit AAN.