Tags voor deze pagina:
Informatie

Doortrappen

Het programma Doortrappen is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
ROV Zuid-Holland is kwartiermaker voor het programma Doortrappen in Zuid-Holland.

Fit op de fiets

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij.

Aan de slag met Doortrappen

In samenwerking met gemeentes is in diverse pilots kennis ontwikkeld over succesvolle inzet op fietsveiligheid voor senioren. In Zuid-Holland is het ROV Zuid-Holland kwartiermaker. Vele gemeentes zijn al met het programma aan de slag en er zijn diverse materialen beschikbaar.

De projectleider Doortrappen van het ROV Zuid-Holland ondersteunt gemeentes bij de opstart van het programma en bij de uitvoering van activiteiten en kennisuitwisseling.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met projectleider Doortrappen: doortrappen@rovzh.nl of meld je aan via het onderstaande formulier.

Programma DOORtrappen opstarten

Hieronder staan diverse voorbeelddocumenten, die gebruikt kunnen worden voor een project Doortrappen. Ook is bij een serie filmpjes ontwikkeld over diverse facetten van de e-bike.

Op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt in Zuid-Holland rond Doortrappen?
Dat kan met de nieuwsflits Doortrappen:

Andere initiatieven

Doortrappen is een landelijk programma. Vanuit de landelijke organisatie wordt regelmatig kennis gedeeld. Er is bijvoorbeeld een nieuwsbrief.

Ook andere organisaties hebben specifieke Doortrappen interventies ontwikkeld:

  • Via Veilig Verkeer Nederland kunt u “Het nieuwe fietsen met praktijk-les” inhuren
  • De Fietsersbond verzorgt presentaties, een fietscheck en via de Fietsdocenten van de Fietsschool een verantwoorde training via een circuit. Kijk hier.