Tags voor deze pagina:
Nieuws

Op drukke zaterdag in centrum Gouda: wethouder Klijmij-van der Laan en Tim Coronel in actie

Een gewone zaterdagmiddag op de markt en het drukbezochte winkeldeel van Gouda blijkt de perfecte plek voor gesprekken over verkeersveilig gedrag.

©astriddenhaan

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan trapte op zaterdag 7 oktober de middag af met het campagneteam Maakeenpuntvannul en Tim Coronel. Na eerste zelf de quiz en belofte voor eigen gedrag te hebben gedaan, gaan ze aan de slag. Ze spreken mensen aan voor een kleine verkeersquiz, wat geïnteresseerde en verbaasde reacties oplevert bij de mensen die meedoen met de quiz.

‘Serieus, speelt bij 1 op de 3 ongevallen snelheid een rol?’ en ‘Nooit geweten dat 90% van de ongevallen met eigen gedrag te maken heeft.’ En hoewel mensen eerst nog vaak denken dat dat dan het gedrag van anderen is… komen ze in het gesprek ook zelf met dingen die zij persoonlijk willen verbeteren in hun eigen gedrag. ‘Die mobiel, he, met rust laten.’ ‘Enne, ik kan ook wel iets minder hard misschien?’. Ze leggen dit voor zichzelf vast via de QR-code, waarna ze de belofte ook nog toegemaild krijgen. Allemaal gericht op het verbeteren en volhouden van verkeersveilig gedrag.

Het centrum, drukke markt of winkelgebied op een zaterdagmiddag is een goed moment voor het campagneteam gebleken. Vier uur lang hebben zij met mensen in Gouda gesproken en hen gevraagd beloftes vast te leggen voor verbetering van hun eigen gedrag.

Meer weten?

Klik hier om te kijken wat dit campagneteam Maakeenpuntvannul inhoudt en om het aan te vragen voor jouw gemeente.