Tags voor deze pagina:
Nieuws

Campagneteam nieuwe stijl: de eerste resultaten

In juni is het campagneteam Maak Een Punt Van Nul van start gegaan. Wetenschappelijke gedragstechnieken zijn gekoppeld aan een campagneteam ervaring om een manier te vinden om mensen in Zuid-Holland daadwerkelijk aan te zetten tot verandering van hun eigen gedrag in het verkeer.

De Maak Een Punt Van Nul campagneteams, gericht op gedragsverandering, zijn op veel plekken geweest.

De eerste 18 inzetten

Tot nu toe hebben we op 18 evenementen in Zuid-Holland ervaring opgedaan: op festivals, braderieën, sportevents en dorps-en stadsfeesten. Daar hebben 1208 bezoekers de verkeersquiz gedaan en besproken wat zij zelf beter kunnen doen in het verkeer. 535 mensen zijn echt in actie gekomen om meteen via een QR-code hun eigen persoonlijke verkeersveilige belofte te doen. Die beloftes gingen vaak over afleiding en snelheid, maar ook over geduldiger zijn, minder drinken, niet door rood rijden en beter kijken. Ruim 8 procent vulde twee weken later ook nog enkele vragen in. We analyseren deze kwalitatieve data nog verder.

Op welke locaties?

Voor een geslaagde inzet blijkt het belangrijk dat er genoeg bezoekers zijn op de locatie, maar ook dat men niet gehaast is. Denk daarbij aan gezelligheidsmomenten met een hapje of een drankje of slenterend in de binnenstad. Events waarbij ouders achter hun kinderen aanrennen die overal in willen, zijn wat uitdagender, zoals bijvoorbeeld een 112-dag. Ook een inzet in de middag en de avond op evenementen, levert veel gesprekken en beloftes op.

We hebben voor de internationale gemeenschap in Zuid-Holland nu ook een Engelstalige quiz beschikbaar bij de inzet. Daar was vraag naar.

Vraag een inzet aan voor de herfst en winter

Lees meer over de opzet van de campagneteams en vraag hier een inzet aan voor binnen of buiten bijvoorbeeld bij een sint-event, drukke zaterdag winkellocatie, najaarsbrasserie, winterfestival, sportlocatie, schaatsbaan of kerstmarkt.

De teams zijn ook in het najaar en de winter van 2023/2024 beschikbaar. Er zijn geen kosten verbonden aan een inzet.