Tags voor deze pagina:
Nieuws

Wethouder Schokker bezoekt Fortgensschool in Voorschoten voor verkeersveiligheid

Wethouder Hubert Schokker bezocht dinsdag 22 augustus de Fortgensschool om samen met de leerlingen van alle klassen extra aandacht voor verkeersveiligheid te vragen.

Ook de politie en BOA’s waren hierbij om samen aandacht te vragen voor een verkeersveilig Voorschoten. Op het schoolplein gaf de wethouder, samen met de schooldirecteur, een speech over de themamaand Veilige Schoolomgeving. Hij legde een link tussen de kwetsbaarheid van een bellenblaas en eenzelfde kwetsbaarheid die je als verkeersdeelnemer hebt. Daarna werd de themamaand officieel geopend met een bellenblaaswedstrijd, waarbij de kinderen lieten zien hoe goed, en vooral hoe lang, zij dat wel niet vol konden houden.    

Halverwege dit jaar heeft de gemeente, op verzoek van de school en de verkeersouders, aan de voorkant van de school enkele aanpassingen gedaan om het voor de kinderen veiliger te maken om naar school te gaan. Het bezoek was een onderdeel van de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’, welke automobilisten aanmoedigt om rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan.