Tags voor deze pagina:
Nieuws

Zonnige start van de Maand van de Veilige Schoolomgeving in Schipluiden

Op de ochtend van de eerste schooldag op maandag 21 augustus verzamelden de leerlingen van de Jozefschool in Schipluiden (Midden-Delfland) zich in het mooie theater op het plein van de school.

Onder luid applaus van de leerlingen kwam wethouder Melanie Oderwald- Ruijsbroek het plein op fietsen. Ze bezocht de school om het officiële startsein te geven voor de Maand van de Veilige Schoolomgeving 2023 en om te vertellen over een project, dat de gemeente binnenkort start om alle schoolomgeving in de gemeente veilig te maken.

Na het welkomstwoord door directeur Roxanne Rijneveen liet een aantal leerlingen hun oversteek- en fietskunsten aan de wethouder zien. Ze deed zelf ook een aantal rondjes mee.

Na deze actie stapte de Melanie Oderwald-Ruijsbroek het stenen podium weer op om er iets te vertellen over haar werk en om vier leerlingen van de school te interviewen over verkeersveiligheid.  Ze praatte met de leerlingen over de veiligheid in de omgeving van de school, en over hun eigen gedrag.  Ook legde ze uit waarom ze het 0-insigne op haar revers droeg: “Ik ben ambassadeur voor Maak een Punt van Nul. We willen geen verkeersslachtoffers meer, ook niet onder scholieren”.

Aansluitend legde Ada Aalbrecht, projectleider van de themamaand, uit welke leuke dingen er aan de Maand van de Veilige Schoolomgeving verbonden zijn. Ze liet de liniaal zien, die alle leerlingen mee naar huis mochten nemen om thuis over veilig verkeer te praten. Daarnaast vertelde ze over de challenge Zing je SEEF, de Schoolbrengmonitor en de Ouder-Kind Deal en nodigde de leerlingen en de school uit om hieraan mee te doen.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.