Tags voor deze pagina:
Nieuws

Tim Coronel en gedeputeerde Frederik Zevenbergen staan samen voor verkeersveiligheid

Autocoureur Tim Coronel en de Zuid-Hollandse verkeersgedeputeerde Frederik Zevenbergen ontmoeten elkaar in het Provinciehuis om als eersten de uitdaging aan te gaan in de Maak een punt van nul VerkeersQuiz. Aansluitend spraken ze allebei af wat zij gaan doen om nog veiliger te zijn in het verkeer. Deze zomer reist het campagneteam door heel Zuid-Holland.

De cijfers van het aantal verkeersslachtoffers zijn alarmerend, ook in Zuid-Holland. Gedrag speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van verkeersongevallen. Daarom heeft het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland met een aantal gedragsexperts een nieuwe aanpak ontwikkeld om veilig verkeersgedrag te stimuleren. Campagneteams gaan op pad om op drukke publiekslocaties met mensen het gesprek aan te gaan wat zij zelf kunnen doen aan meer verkeersveiligheid.

Serieus onderwerp in toegankelijk jasje

Door mensen uit te dagen om hun verkeerskennis te toetsen, komt het campagneteam in gesprek. Het doel is tweeledig: mensen bewust maken van de risico’s in het verkeer én hen laten zien dat ze zelf kunnen zorgen voor meer veiligheid.
Het is enerzijds een opfrisser, bijvoorbeeld “Waar hoor je met je e-bike op de weg?” en aan de andere kant informatie over zaken die actueel zijn zoals het gebruik van de smartphone en alcohol en drugs in het verkeer.
Steeds twee deelnemers doen samen een quiz, waarbij ze een dobbelsteen gebruiken om aan te geven wat volgens hun het juiste antwoord is op de vraag. Na de quiz worden de deelnemers gevraagd om een afspraak te maken met zichzelf: wat kunnen zij nog beter doen in het verkeer?

Aftrap met ambassadeurs

Tim Coronel en Frederik Zevenbergen zijn de eersten die deelnemen aan de VerkeersQuiz. Beiden zetten zich al langer in voor verkeersveiligheid.
Gedeputeerde Zevenbergen: “Elk verkeersslachtoffer is er een te veel. Daarom investeren we in veilige wegen en in veilig gedrag onder de noemer ’Maak een punt van nul‘. Die aanpak staat voor de ambitie om het aantal slachtoffers terug te brengen naar nul. Uiteindelijk valt of staat dat met het gedrag van verkeersdeelnemers.’
Zevenbergen is een van de ambassadeurs verkeersveiligheid in Zuid-Holland. Naast hem zijn dat ook alle wethouders verkeer in Zuid-Holland, en ook vele vertegenwoordigers van bedrijven en sportverenigingen.
Tim Coronel zet zich landelijk in voor de beweging MONO-zakelijk en is ook persoonlijk betrokken bij de inzet op meer veiligheid in het verkeer. “Ik vind het mooi om hier vandaag bij te zijn. Ik zet graag de oproep kracht bij, dat we allemaal kunnen bijdragen aan meer verkeersveiligheid. Ik ben bekend als coureur. Tijdens een race ben je maar met een ding bezig, gefocust, in het verkeer laten we ons te vaak afleiden. En het verkeer is geen wedstijd met prijzen aan de finish.”

Vanaf nu in Zuid-Holland

Het campagneteam was vandaag voor het eerst actief. Vanaf nu zijn ze aanwezig op diverse evenementen en locaties in Zuid-Holland. Zoals op de veiligheidsdag in Oegstgeest, het Stadsfestival in Zoetermeer, het Schutterstoernooi in Rotterdam en de Feestweek in Lisse.

In de agenda is te vinden waar de campagneteams zijn. Organisaties van events in Zuid-Holland kunnen via onderstaande knop een aanvraag doen voor een campagneteam.