Tags voor deze pagina:
Nieuws

Meters maken met een Verkeersplein 

Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen meters maken.

Uit recent ANWB-onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van de leraren en weggebruikers de indruk hebben dat kinderen minder veilig door het verkeer bewegen als gevolg van afgenomen fietsvaardigheden en gebrek aan verkeersinzicht. Kinderen fietsen steeds minder. En dat terwijl kinderen die praktijkervaring opdoen, zich eerder bewust zijn van de gevaren in het verkeer en dus ook sneller zelfstandig naar school kunnen. Een Verkeersplein helpt. Daarom werken de ANWB en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland nauw samen om zoveel mogelijk basisscholen een verkeersplein te geven. Gezamenlijk zetten zij zich in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en hebben daarom dit jaar de handen ineen geslagen.  

In Zuid-Holland meer kans! 

De ANWB geeft per provincie één ANWB Verkeersplein weg aan een basisschool. Maar dankzij ROV Zuid-Holland kunnen we nog eens zes extra verkeerspleinen realiseren. Samen geven we aan zeven basisscholen in Zuid-Holland een ANWB Verkeersplein. Zuid-Holland bestaat uit zeven bestuurlijke regio’s. In elke regio wordt een winnaar gekozen. Bekijk de criteria hiervoor via onderstaande links.

Rol van de gemeenten 

Voor leerlingen is het enorm belangrijk dat zij het hele jaar door meters maken. Met een ANWB Verkeersplein hebben leerlingen die mogelijkheid. En de kans om een verkeersplein te krijgen is nu extra groot. Maar liefst zeven scholen in Zuid-Holland komen in aanmerking. Bekijk alle informatie op de website van de ANWB.

Scholen kunnen zich aanmelden t/m 7 april

Maak scholen in jou gemeente en/of regio attent op deze actie en aanmelden kan via:

Stuur de flyer door

Naast het doorsturen van de website link kan je natuurlijk ook de flyer doorsturen.

Deze scholen hebben vorig jaar een ANWB verkeersplein in Zuid-Holland gewonnen: