Tags voor deze pagina:
Nieuws

Schoolbrengweek van start met bijzondere activiteiten

Vandaag is de Schoolbrengweek van start gegaan. Meer dan 175 scholen hebben hun leerlingen en de ouders opgeroepen deze week lopend of fietsend van en naar school te gaan. Op veel plaatsen waren daaraan speciale activiteiten verbonden.

Zo opende wethouder Hilde Niezen in Gouda de eerste proef in de gemeente met de Schoolstraat. De Chopinstraat, bij Kindcentrum Goejanverwelle, wordt de hele week tijdens de schoolspits afgesloten voor auto’s, om scholieren alle ruimte te geven veilig zelf naar school te lopen of fietsen.

Label en kaartenactie bij De Baanbreker in Zoetermeer.

Ook in Zoetermeer gebeurde iets bijzonders: voor schooltijd deelden de leerlingenraad en wethouder Marc Rosier kaartjes uit aan de kinderen die lopend of fietsend naar school kwamen. Vervolgens reikte de wethouder het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel uit aan de school. Tijdens de uitreiking fietsten een aantal kinderen en de wethouder ook een parcours. De kaartjesactie wordt op vrijdag 17 september herhaald.

Bellenblazen op IKC De Lei

Regionaal ambassadeur voor Holland Rijnland Yvonne Peters (wethouder van Kaag en Braassem) was te gast op IKC De Lei in Leimuiden. Samen met alle leerlingen van de school en kinderopvang Snoopy vroeg ze met een bellenblaasactie aandacht voor veilig gedrag op de schoolroutes.

In dezelfde regio vond ook een dodehoek verkeersveiligheidsles plaats, op Kindercentrum Joseph in Lisse.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.

Vierde label voor de Regenboog (Gorinchem)

In Gorinchem reikte wethouder en lokaal ambassadeur Joost van der Geest het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel uit aan De Regenboog. De school behaalde het label al voor de vierde achtereenvolgende keer.

Streetwise op Goeree-Overflakkee

Op twee scholen op Goeree-Overflakkee was de ANWB te gast voor de uitvoering van het project Streetwise. Dit maakt onderdeel uit van het aanbod van de RPV aan scholen voor de Maand van de Veilige Schoolomgeving/de Schoolbrengweek.

TotallyTrafficles op Het Segment in Gouda

Op Het Segment in Gouda kregen leerlingen les in fietsvaardigheden bij de les Voortgezet Fietsvaardig.