Tags voor deze pagina:
Informatie

Verkeersveilig oogsten

Vanaf augustus tot en met oktober is het oogsttijd.

Oogsten, ploegen, bemesten, zaaien, maaien: landbouwers zijn druk aan het werk op het land. Hierdoor ligt in het buitengebied soms modder op de weg. Vooral in combinatie met een regenbui leidt dit tot een glad wegdek en slipgevaar.

Signaleren en schoonmaken

De veroorzakers van de modder zijn verplicht om de weg zo veilig mogelijk te houden. Ze plaatsen waarschuwingsborden als de kans op modder aanwezig is en maken de weg zo snel mogelijk weer schoon. Door drukke werkzaamheden kan er toch wat modder liggen of wordt er nog gewerkt aan het schoonmaken van de weg. 
Bekijk dit filmpje van Cumela met instructie over de geldende regels en een stappenplan:

Instructiefilm Cumela Modder op de weg

Campagne Modder op de weg

Naast borden langs de weg is er ook andere communicatie gericht op de weggebruikers beschikbaar. Met de campagne ‘Modder op de weg’ informeren we zoveel mogelijk automobilisten, fietsers, scooterrijders en andere weggebruikers over het risico van slipgevaar in oogsttijd.

Weggebruikers krijgen het advies om hun snelheid aan te passen en om de landbouwvoertuigen de ruimte te geven. De campagne vraagt om onderling begrip. 

Meedoen?

Je kunt op de volgende manieren meedoen aan de campagne ‘Modder op de weg’:

  • Plak de stickers.
  • Hang de poster(s) op.
  • Gebruik de herkenbare borden om weggebruikers te informeren dat er modder op de weg kan liggen. Maak nu gebruik van een aantrekkelijke korting bij aanschaf.

Bekijk hier de materialen die beschikbaar zijn:

Maak een punt van nul

In Zuid-Holland komen dagelijks 16 mensen niet veilig aan op hun bestemming door een verkeersongeval onderweg. Het merendeel van de ongevallen vindt zijn oorzaak in gedrag. Bijvoorbeeld omdat mensen toch met te veel drank op in de auto stappen, op de fiets onvoldoende zichtbaar zijn, afgeleid zijn door gebruik van de smartphone tijdens het rijden of harder rijden dan de omstandigheden toestaan.

Wij maken een punt van nul en willen dat iedereen elke dag veilig aan komt. Doe je mee?

Aan de slag?

Klik hier door naar het aanmeldformulier