De Verkeerskalender - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

De Verkeerskalender

Jong leren over verkeer, thuis, op school en in het kinderdagverblijf

Hoe steek je veilig over? Waar moet je op letten in het verkeer? En waarom lukt dat niet als je op je mobieltje loopt te kijken?

Jonge kinderen moeten veel leren om geleidelijk zelfstandig vaardig te worden in het verkeer. Hoe breng je hen dit van jongs af aan bij?

Met de maandelijks wisselende vertelplaten, animaties, liedjes en games van de Verkeerskalender leren kinderen spelenderwijs de eerste gedragsregels en vaardigheden voor veilige deelname aan het verkeer.
Iedere maand is er een animatie voor 4 tot en met 7-jarigen en een voor jongere kinderen. Leuk om thuis met je kind te bekijken. Of in de groep op school of op het kinderdagverblijf.

Het materiaal is via computer, smartbord, tablet en mobiele telefoon te gebruiken.

Deze maand actueel: Zelfstandig op pad

Het is rommelmarkt bij Noa, Sasha en Dina in de buurt. In de wijk, vlakbij de winkels zijn allemaal kraampjes neergezet. Ze mogen er zelf naar toe, als ze maar bij elkaar blijven en goed opletten. Sasha denkt dat ze misschien wel een antiek skateboard vinden. Maar volgens Dina bestaat dat niet. Op de rommelmarkt zien ze een meneer die een skateboard verkoopt. Vinden ze dan misschien toch een antiek skateboard?

Het eerste filmpje bevat het verhaal en beelden voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.

In het tweede filmpje, voor jongere kinderen, raakt Ashaan zijn oma even kwijt. Met hulp van een andere bezoeker van de rommelmarkt vindt hij haar terug, bij een verkeersbord.
Dit filmpje, meer platen over dit en andere thema’s en voor meer achtergronden zijn te vinden op www.schoolopseef.nl/verkeerskalender