TeamAlert - Scooter elite - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

TeamAlert – Scooter elite

Jonge scooter-, brommer- en snorfietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers.

Ze besturen vaak voor het eerst een gemotoriseerd voertuig en hebben nog weinig ervaring met hoge snelheden in het verkeer. Daarom heeft TeamAlert het project Scooter Elite ontwikkeld! Met Scooter Elite maakt TeamAlert jonge scooterbestuurders bewust van hun rol in het verkeer en laten hen zelf op een leuke manier inzien waarom ze de verkeersregels moeten naleven.


Projectomschrijving
Met het Project Scooter Elite krijg je eerst een quiz met vragen over het verkeer. De quiz speelt in op de kennis, houding en het gedrag van de jongeren. Achterop staat ook een checklist met alle punten waar een goede scooterrijder en scooter aan moet voldoen.


In de scootergame rijdt de deelnemer één van de vijf routes. De uitdaging is om op tijd én veilig op locatie aan te komen. Onder andere het weer, stoplichten en richting aangeven zijn factoren waar de scooterrijder rekening mee houdt. Ook gevaarherkenning en het anticiperen op andere weggebruikers heeft invloed op de score.
Na de rit krijgt de bestuurder een score én zien ze waar ze goed in zijn en waar verbetering mogelijk is. De score bespreekt de voorlichtingsmedewerker van TeamAlert met de jongere.


Op het scorebord zijn alle scores te vinden van die dag. Heb je de highscore? Dan krijg je aan het einde van de dag nog een prijs.


Met 11 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, zorgt TeamAlert ervoor dat alle scooterrijders veilig thuiskomen!
Lees meer over het project in deze flyer.

Meer weten, of dit project boeken?

Stuur een mail naar projecten@teamalert.nlrojecten@teamalert.nl