TeamAlert - Blikveld - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

TeamAlert – Blikveld

Vier op de vijf jongeren rijden weleens te hard. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Bij één op de drie dodelijke ongelukken speelt te hard rijden een rol. Daarom heeft TeamAlert het project Blikveld ontwikkeld. Met Blikveld maakt TeamAlert op een leuke manier jongeren bewust van de gevaren die je in het verkeer loopt als beginnend bestuurder.

Projectomschrijving

Blikveld richt zich op het gebrek aan rijervaring. Met een korte introductie maken de medewerkers van TeamAlert jongeren bewust van hun kwetsbare positie als beginnend bestuurder. Dan krijgen ze, onder begeleiding, een effectieve videotraining die inspeelt op de kennis, houding en het gedrag van de jongeren om risico’s op de weg beter in te schatten.

In de videotraining krijg je acht verschillende verkeerssituaties te zien die ieder inleiden met een filmpje waarin je actief deelnemer bent op de weg. Voordat er een incident plaatsvindt, gaat het beeld op zwart. De jongeren voorspellen steeds hoe de situatie afloopt en sommen de mogelijke gevaren op. Hiermee trainen zij vaardigheden die lastig zijn voor jongeren, waaronder vooruitdenken in het verkeer.
Hierna volgt het onderdeel ‘Blikopener’, dat zich richt zich op het gedrag dat veel jonge bestuurders vertonen: te hard rijden. Middels quizvragen over hun eigen ervaring en een rollenspel, overtuigen zij zichzelf vanuit de rol waar zij zich in inleven om zich aan de maximale snelheid te houden.


Met 10 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle beginnende bestuurders veilig het verkeer doorkomen!

Download hier de flyer.

Meer weten of meteen boeken?

Stuur een mail naar Teamalert: projecten@teamalert.nl