Bedrijventerrein - Maak Een Punt Van Nul
Tags voor deze pagina:
Informatie

Bedrijventerrein

Op een bedrijventerrein is het sociaal en veilig om de snelheid van de voertuigen laag te houden: er lopen vaak mensen rond, er zijn laad en losbewegingen, er zijn heftrucks die gebruik maken van de weg en de wegen zijn niet altijd allemaal even overzichtelijk. Alle reden dus om het rustig aan te doen.

Te hard rijden op een bedrijventerrein is een grote ergernis. En dat niet alleen: het is ook gevaarlijk. Hoe harder je rijdt, hoe meer kans op (ernstig) letsel. Als je er over nadenkt is dat logisch. Als je harder rijdt, duurt het langer voordat je stil staat. 

Als parkmanager of bestuur van het bedrijventerrein kan je er een aantal zaken aan doen.

We geven je hier een stappenplan:

 1. Maak één of een paar mensen verantwoordelijk die zich bezig houden met de snelheid op het terrein. Liefst een afvaardiging die afkomstig is vanuit verschillende bedrijven.
 2. Is er een vergadering van het bedrijventerrein, zet Snelheid op de agenda!
 3. Haal informatie op bij de gemeente: welke regels gelden bij jullie? Wat kunnen jullie doen om die onder de aandacht te brengen?
 4. Zet een korte enquête uit: wat vinden de ondernemers zelf? Hoe veilig is het?
  Wij hebben hiervoor een voorbeeldenquête.
 5. Wil je een enquête binnen je bedrijf uitzetten naar medewerkers en zoek je maatwerk? Neem contact op, dan helpen we hierbij. Je kunt daarna de resultaten presenteren op een digitale of fysieke bijeenkomst.
 6. Spreek met elkaar af dat iedereen op het bedrijventerrein zich houdt aan de maximum snelheid. Laat ondernemers (en medewerkers) dit hardop zeggen in een bedrijventerrein overleg.
 7. Deel materiaal uit als posters, flyers of zet een video op het intranet/beeldscherm. Kijk hieronder in de toolkit. Er zijn verschillende middelen die je zo kunt downloaden.
 8. Je kunt ook denken aan een sjabloon die gebruikt kan worden voor een spuitkrijtuiting. Deze plaats je op het wegdek om de maximumsnelheid onder de aandacht te brengen. Zie een voorbeeld van de maximumsnelheid op het wegdek op de afbeelding hieronder.
 9. Download de informatie uit de toolkit en ga aan de slag. Hier staat de toolkit.

Wil je als bedrijventerrein meer, neem dan contact op met je gemeente en met ons. We kijken graag samen naar de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met info@maakeenpuntvannul.nl