Tags voor deze pagina:

Gemeente Papendrecht

Arno Janssen - Wethouder Verkeer, Vervoer en Waterstaat

"Maak in het verkeer tijdig oogcontact."Natuurlijk gaat de gemeente Papendrecht voor ‘Maak een punt van nul’.
Dit kunnen we natuurlijk niet alleen realiseren, want een verkeersveilig Papendrecht is voor iedereen belangrijk. Gelukkig gebeurt er nu al veel: rondom scholen en bij bedrijven. Ook maken we gevaarlijke kruispunten veiliger.
Maar als actieve verkeersdeelnemer kun jij zelf ook veel doen! Bijvoorbeeld door je smartphone op stil zetten als je in de auto zit, op je scooter of op je de fiets. Zodat je niet afgeleid wordt door geluidjes van nieuwe Whatsapp-berichten, Instagram-likes of mobiele oproepen. Maak tijdig en duidelijk oogcontact met anderen als je aan het verkeer deelneemt. Houd je aan de snelheid. Eigenlijk best logisch allemaal. Kleintje moeite, en een veel veiliger verkeer!
Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan ‘Maak een punt van nul’. Als wethouder Verkeer en als ambassadeur verkeersveiligheid in Papendrecht maak ik mij hier hard voor en zetten wij hier in de gemeente stevig op in.

Er gebeurt al veel vanuit de gemeente, maar verkeersdeelnemers kunnen ook hun steentje bijdragen. Kleine moeite, en een veel veiliger verkeer!