Tags voor deze pagina:

Fietscontrole actie op scholen in Delfgauw

Woensdag 4 oktober Delfgauw


Op 4 oktober controleren alle basisscholen in Delfgauw de fietsen van kinderen uit groep 5 tot en met 8. Doel: alle kinderen goed zichtbaar op de fiets!

Per school controleren ouders de fietsen van kinderen. En het blijft niet bij het licht. Voor reparaties zijn fietsenmakers aanwezig. De actie wordt ondersteund door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland die zorgt voor extra informatie en een verkeersveilig kadootje voor de kinderen.

Hoe ben je zichtbaar op de fiets? 5 tips

Check regelmatig of de verlichting op de fiets werkt.
Zorg dat je lichten voldoen aan de regelgeving: geen knipperende lichten, wit licht voor en rood licht achter.
Is je vaste fietsverlichting kapot of gestolen? Gebruik dan losse fietslampjes. Bevestig deze aan je fiets of zichtbaar aan je bovenlichaam. Zorg dat het voorlampje recht vooruit schijnt en het achterlampje recht achteruit.
Let ook op de reflectoren. Vervang deze als ze kapot of weg zijn. Achter moet een rode reflector aanwezig zijn, op de trappers gele en op de wielen of banden witte of gele.
Doe je lichten al in de schemerperiode aan en als er slecht zicht is, bijvoorbeeld door regen. Ook dan ben je niet meer goed zichtbaar.

Want goed zichtbaar zijn op de fiets is belangrijk!