Tags voor deze pagina:

3D bike sessie bij de gemeente Den Haag

Wanneer jij afgeleid bent heb je veel meer kans om een verkeersongeluk te veroorzaken. Daarom heeft Responsible Young Drivers een simulator gebouwd om jou te laten ervaren welke risico’s eraan verbonden zijn. In deze simulator ga jij fietsen en gaan wij ervoor zorgen dat jij wordt afgeleid.

Je draagt tijdens deze rit een 3D-bril waardoor jij in een virtuele wereld terecht komt die levensecht lijkt. Verschillende scenario’s worden afgespeeld zodat jij zelf op een spectaculaire, maar veilige wijze, de gevolgen kunt ervaren van jouw telefoongebruik tijdens de fietsrit. Onder het fietsen word jij gebeld en geappt. Wij vragen van jou om appjes te beantwoorden, de telefoon op te nemen en te ervaren wat de gevolgen zijn.

Terwijl één deelnemer in de fietssimulator zit, kunnen voorbijgangers meekijken op een groot scherm. Na de simulatie voert het campagneteam een bewustwordingsgesprek met de deelnemers waarbij de simulatie wordt besproken. Tot slot worden tips met betrekking tot telefoongebruik gedeeld. Zodat de deelnemers niet in de verleiding komen om in de toekomst de telefoon tijdens het fietsen te gebruiken.

Waar: 9 november in het Atrium bij de gemeente Den Haag
Tijd: tussen 9.00 en 17.00 uur
Meer informatie vind je via: https://ryd.nl/