Tags voor deze pagina:
Nieuws

Gezellig én Leerzaam: Doortrappen Verkeerstheaterquiz Zuid-Holland

De afgelopen jaren is er veel veranderd in het Nederlandse verkeer. Het wordt steeds drukker op de weg, er zijn nieuwe vervoersmiddelen en de verkeersregels zijn veranderd. Hoe zat het ook alweer met de regels? En wat is er allemaal anders in vergelijking met jaren geleden?

theaterquiz doortrappen

Allemaal vragen die tijdens de Doortrappen theaterquiz ‘Hoe zat het ook alweer’ voorbijkwamen, welke eind mei plaatsvond in Bergambacht. Meriam van Franeker is projectleider van het programma Doortrappen in de provincie Zuid-Holland. Van Franeker: “Doortrappen is een programma dat ervoor zorgt dat senioren zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. Dit doen we op verschillende manieren, zoals het organiseren van fietstochten, cursussen en informatiemarkten. Vanaf dit jaar hebben we daar de theaterquiz aan toegevoegd.”

Tijdens de theaterquiz herbeleven senioren – onder het genot van een drankje en iets lekkers – samen de verkeersgeschiedenis. Ook komen alle huidige regels voorbij, zoals alcohol- en medicijngebruik in het verkeer. Inge Bonhof (Welzijn Krimpenerwaard) organiseerde de middag: “Het mooie van de theaterquiz vind ik dat senioren naast het opfrissen van de verkeersregels ook met mede-inwoners een leuke middag beleven. Informatief én gezellig in een.”

In Bergambacht bleek dat bij een aantal teams de verkeersregels wel wat waren weggezakt. Toch wisten twee teams bijna alle vragen goed te beantwoorden. Zij waren goed op de hoogte van de verschillende verkeersregels en ontvingen leuke gadgets voor op de fiets, zoals een fietsbel en een poncho.

Lijkt een theaterquiz je ook interessant voor jouw gemeenten in Zuid-Holland? Of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met Meriam van Franeker via doortrappen@rovzh.nl