Tags voor deze pagina:
Nieuws

Fietsfestijn in Dordrecht

Zo langzaam mogelijk fietsen, je laten schminken in fietsstijl of een Vitual Reality ervaring rond zichtbaarheid op de fiets, een greep uit de onderdelen van het Fietsfestival van zaterdag 1 juni in Dordrecht.

Het jaarlijkse festival is erop gericht bezoekers te laten ervaren hoe leuk fietsen is. Activiteiten waarin fietsplezier centraal staat worden verweven met fietsveiligheid en informatie over allerlei onderwerpen, die met fietsen te maken hebben.

Voor elk wat wils

De organisatie had voorzien in een bijzonder veelzijdig programma in de mooie historische omgeving van het stadscentrum van Dordrecht.
Jonge kinderen konden hun fietsvaardigheden oefenen op een plein bij de Statenschool, (jong-)volwassenen konden zich kandideren voor het landelijke kampioenschap slow biking en iedereen kon z’n fiets laten checken.

Dit jaar waren er ook twee programmaonderdelen voor jongeren. Daarvoor waren jongerenvoorlichters van TeamAlert aanwezig, onder meer met hun Virtual-Reality-simulator ‘Show Yourself’. Hiermee ervaar je wat het verschil is voor automobilisten als ze jou als fietser in het donker tegenkomen terwijl je geen verlichting voert, uitsluitend kleine lampjes of goede deugdelijke fietsverlichting: een eye-opener!

Het jaarlijkse fietsfestival is een initiatief van Rond Uit Dordt in samenwerking met Fietsersbond Dordrecht, en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden.