Tags voor deze pagina:
Nieuws

Voetbalvereniging OVV zet het licht AAN

Verrassingsactie: afgelopen koude donderdagavond heeft voetbalvereniging OVV in Oostvoorne samen met de gemeente Voorne aan zee en ROV Zuid-Holland de fietsende jeugdleden ontvangen met een controle op fietsverlichting.

In aanwezigheid van wethouder Peter Schop en met ondersteuning ter plekke van de politie, boa’s en ‘De Engelse Fietsenmaker’ werden de jeugdleden ontvangen en aangesproken. De fietsers met licht kregen een compliment en een glow in the dark sleutelhanger, de fietsers zonder licht het aanbod om het licht te laten controleren en eventueel repareren.

Wethouder Peter Schop: “Fietsers moeten goed zichtbaar zijn in het verkeer zodat ze veilig op hun bestemming aankomen. We vinden het belangrijk om hen daarvan bewust van te maken.” Wethouder Schop maakte gebruik van een ANWB-tagset om de tekst “Zet je licht AAN” aan te brengen op de grond bij de fietsenstalling. “Het is goed dat OVV op deze manier de leden vraagt om aandacht te hebben voor veiligheid in het verkeer. Als gemeente ondersteunen we dat graag. En we roepen andere verenigingen op om dit goede voorbeeld te volgen.”

De komende maanden organiseert gemeente Voorne aan zee meerdere van deze acties bij sportverenigingen en scholen.

Maak een punt van nul

De actie van gemeente Voorne aan zee is in samenwerking met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Vanuit de aanpak Maak een punt van nul werkt het bureau met allerlei partijen aan meer verkeersveiligheid. Voetbalvereniging OVV Oostvoorne is één van de samenwerkingspartners van het ROV Zuid-Holland.

Zie ook het persbericht van gemeente Voorne aan zee.

Wil jij als organisatie zelf ook een fietsverlichtingsactie opzetten?
Benut de AAN draaiboeken en materialen.