Tags voor deze pagina:
Nieuws

Regionale Herdenking Verkeersslachtoffers in teken van Erkenning

Op zaterdag 18 november vond de Regionale Herdenking Verkeersslachtoffers plaats. Het thema dit jaar is Erkenning.

Frederik Zevenbergen, Gedeputeerde Provincie Zuid-Holland legde samen met Jetty van der Werf, bestuurslid Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) bloemen bij het monument op de Doklaan in Rotterdam. Samen met wethouder Wim Koetsier werden bloemen gelegd bij het monument in Wassenaar.

De Vereniging Verkeersslachtoffers heeft voor de herdenkingen dit jaar gekozen voor het thema Erkenning

Erkenning voor het leven dat is genomen. Als een dierbare plotseling wordt weggerukt uit het leven. Dat geeft een intens en levenslang gemis en brengt diep verdriet. Nabestaanden en belangstellenden ervaren vooral op de voor hen belangrijke momenten, een lege plek binnen hun familiekring en/of vriendenkring. Luisteren naar de verhalen en de herinneringen van dierbaren, is essentieel om er voor elkaar te zijn na het verlies.

Erkenning voor verkeersslachtoffers die zo vaak voor het verdere leven, de ingrijpende gevolgen van een veranderd leven moeten dragen.

De harde feiten

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen vraagt erkenning van een maatschappelijke probleem en de harde feiten. “Ieder jaar worden alleen al in Zuid-Holland bijna 2.000 jongeren slachtoffer van een verkeersongeval. Dat zijn er iedere week 37 en iedere dag 5,” zo benadrukte hij. “Bijna maandelijks is er een 1 dodelijk slachtoffer te betreuren in de leeftijdsgroep 16 – 24 jaar.”

De oproep is dan ook aan iedereen die kan bijdragen, overheden maar ook individuele burgers en jong volwassenen, op om al het mogelijke te doen om “onnodige” verkeersongevallen te voorkomen. Laat je niet afleiden in het verkeer en zorg dat je goed zichtbaar bent, bijvoorbeeld. Elk slachtoffer is er een teveel. Samen maken we een punt van nul.