Tags voor deze pagina:
Nieuws

Niet afstappen maar Doortrappen!

Veiliger fietsen tot je 100ste. Dat kan vanaf nu ook in de gemeente Voorne aan Zee!

Op zaterdag 21 oktober vond de eerste training van ‘Doortrappen’ plaats, waarbij verschillende fietsactiviteiten voor senioren werden aangeboden. Zo was er een check voor de (elektrische) fiets door FietsNed. Er was een behendigheidsparcours waar deelnemers konden fietsen onder de professionele begeleiding van Veilig Verkeer Nederland. Hierbij werden verschillende praktijksituaties geoefend. Ook was er een opfrisser van de nieuwe verkeersregels voor fietsers. Uiteraard kregen de deelnemers veel praktische tips mee om langer fit en veilig te kunnen blijven fietsen en werden hun fietsen afgesteld.

Het startschot van de training werd gegeven door wethouder Peter Schop om 9:00 uur in Sportcomplex de Eendr8 in Hellevoetsluis. Hij benadrukte het belang van de fietsveiligheid onder senioren: “Helaas blijkt uit cijfers dat een fietsongeluk in een klein hoekje zit. Daarom is het belangrijk dit soort trainingen structureel te blijven aanbieden in de gemeente. We zijn dan ook erg blij met de samenwerking tussen Stichting PUSH, SBO Welzijn en de ouderenbond ABO die dit mogelijk hebben gemaakt.“