Tags voor deze pagina:
Nieuws

Derde verkeersveiligheidslabel voor basisschool Ackerweide

Basisschool Ackerweide ontving voor de derde keer het School op Seef verkeersveiligheidslabel, een prestatie die op 13 september gevierd werd. Wethouder Bart van Straten (Pijnacker-Nootdorp) bezocht de school voor een officiële overhandiging van het label.

Het programma SCHOOL op SEEF – een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Zuid-Holland – helpt leerlingen van basisscholen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Wanneer een school aan verschillende criteria voldoet, kunnen zij een label aanvragen. Om de drie jaar wordt het label vernieuwd. Basisschool Ackerweide voldoet al negen jaar aan de criteria en ontving daarom voor de derde keer het verkeersveiligheidslabel.

Tijdens de feestelijke uitreiking benadrukte Nils Brobbel – directeur van de school –  het toenemende belang van verkeersveiligheid voor kinderen. “Het verkeer wordt steeds drukker en daarmee ingewikkelder. Toen ik als kind verkeersexamen deed, fietste ik een klein rondje om de school. Dat is niet meer van deze tijd. Wij vinden het belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving, spelenderwijs zich leren gedragen als verantwoorde verkeersdeelnemers.”

Na de inspirerende woorden van Nils demonstreerden verschillende leerlingen uit groep 6 in de gymzaal hun fietsvaardigheden aan wethouder Bart van Straten van Pijnacker-Nootdorp. Bart gaf zijn complimenten: “ik ben ontzettend trots op jullie. Heel goed om te zien hoe jullie oogcontact maken met anderen in het verkeer, dat is heel erg belangrijk. Samen zorgen we voor een veilige verkeersomgeving.” 

Het programma werd afgesloten met de officiële overhandiging van het verkeersveiligheidslabel door wethouder Bart, die benadrukte hoe inspirerend het is om te zien dat zowel de kinderen als hun ouders en de school actief bijdragen aan verkeersveiligheid en dit serieus nemen. Na de feestelijke uitreiking, kregen alle kinderen in de school nog een klein cadeautje.

Wil je meer weten over School op Seef en meedoen? Bezoek dan de website schoolopseef.nl voor meer informatie.