Tags voor deze pagina:
Nieuws

Twee acties op een dag voor veilige schoolomgevingen in Zuidplas

Op vrijdag 15 september aan het begin van de schooldag kwamen wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas, vrijwilligers van de lokale VVN-afdeling, politie en handhavers, de kinderburgemeester en andere kinderen samen in actie voor een veilige schoolomgeving.

Bij Kindcentrum Koningskwartier/Reigerbos, locatie Koningskwartier in Zevenhuizen gingen ze in gesprek met ouders over hun parkeergedrag, en deelden groene en gele kaarten uit.

Fiets MONO!

’s Middags gaven wethouder, VVN en handhavers acte de présence in de buurt van het Comenius College in Nieuwerkerk aan den IJsel. Ze gingen in gesprek met fietsende scholieren en andere passanten over het onderwerp mobielgebruik in het verkeer. Wanneer nodig wezen ze de fietsers op de risico’s hiervan, en op de mogelijkheden om MONO te rijden. Wie MONO reed ontving een bijpassende sleutelhanger als bedankje.