Tags voor deze pagina:
Nieuws

Vijfde label voor ’t Kofschip in Papendrecht

Op donderdag 14 september heeft wethouder Arjan Kosten van Papendrecht het vijfde verkeersveiligheidslabel overhandigd aan 't Kofschip.

De leerlingen zitten allemaal klaar in de zaal. Ze zijn benieuwd wat er staat te gebeuren. De juf vraagt of ze het weten. “Omdat we zo goed verkeerslessen doen” zegt een van de leerlingen. Dat is helemaal waar! Wethouder Arjan Kosten (onderwijs) komt onder applaus het podium op. Hij vertelt de leerlingen dat de school vandaag voor de vijfde keer het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel krijgt en dat is een hele prestatie! Zeker omdat de school voor zowel de organisatie, de ouderbetrokkenheid en de schoolomgeving het maximale aantal punten haalde.

Aan de muur van de zaal hangen drie gekleurde borden met de opschriften “we houden het netjes”, “wij zijn rustig” en “we zijn aardig voor elkaar”. De wethouder legt uit dat de kinderen dit niet alleen op school doen maar ook in het verkeer en daarom hebben alle leerlingen terecht een speciale ‘Ik ben SEEF’ medaille verdiend.

Na de uitreiking gaat iedereen naar het schoolplein. Het is wel duidelijk waarom deze school het label verdient. Het parcours van Verkeerskunsten, waarmee de leerlingen kunnen oefenen op het plein staat klaar en de lessen, die door de docenten en hulpouders worden gegeven, lopen meteen gesmeerd. Natuurlijk mag de wethouder ook een rondje fietsen. Slalommen, op tijd remmen, samen een bocht fietsen. Het gaat hem gelukkig prima af.