Tags voor deze pagina:
Nieuws

Ouderavond verkeer op het Albeda Topsport College in Rotterdam

Tijdens een drukbezochte ouderavond op het Albeda Topsport College op 13 september mocht Miranda Kleijweg - de Groote van Bureau Leefstijl een presentatie verzorgen over het onderwerp Alcohol, Drugs en Verkeer.

In twee achtereenvolgende sessies nam ze de aanwezige ouders van eerstejaars studenten mee in de wereld van de jongeren.
Ze liet bijvoorbeeld hoe de ontwikkeling van de hersenen verloopt bij jongeren, en dat het gebied waar de emotie zit zich eerder ontwikkelt dan het gebied van de ratio. Ook toonde ze wat alcohol en drugs kunnen doen met de hersenen, en hoe de feitelijke alcoholinname van jongeren afwijkt van wat de meeste ouders denken.

Miranda benadrukte de voorbeeldrol van ouders, bijvoorbeeld op het punt van nuchter achter het stuur stappen.

Ouders reageerden heel geïnteresseerd. “Nu ik dit weet ga ik dingen echt anders doen”, werd door meerdere ouders gezegd. Ouders wilden ook weten of deze voorlichting ook aan de studenten zelf wordt gegeven.

Voor oudervoorlichting en lessen en voorlichtingsactiviteiten voor studenten zijn er diverse mogelijkheden, zowel binnen TotallyTraffic als daarbuiten.

Meer weten?

Neem contact op met ROV Zuid-Holland via informatie@rovzh.nl

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.