Tags voor deze pagina:
Nieuws

Dodehoekles met bezoek voor achtstegroepers Johannesschool in Hillegom

Op donderdag 7 september is het parkeerterrein bij het Fioretti College in Hillegom voor even oefenterrein voor twee groepen acht van de Johannesschool in die gemeente. Chauffeur Jan Kap is er met zijn vrachtwagen naartoe gekomen om de leerlingen inzicht te geven in de dode hoek van vrachtwagens. Wethouder Maarten Dijkshoorn is te gast.

“Wie van jullie heeft er weleens in een vrachtwagen gezeten”? vraagt Jan Kap, en een aantal vingers gaat de lucht in. Vandaag mogen de leerlingen allemaal de cabine in. En dat is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens erg leerzaam.

Ombeurten staan de leerlingen in groepjes op verschillende plekken naast, achter en voor de cabine, terwijl anderen vanaf de bestuurdersplek in de cabine kijken of ze hun klasgenoten daar zien.

“We hebben de les in de klas voorbereid” vertelt leerkracht Leonie. Het is een voorbeeld van de manier waarop de dodehoeklessen door de regio Holland Rijnland worden georganiseerd. Theorielessen door de eigen leerkracht van de school -of incidenteel door de verkeersleerkracht- en praktijkinstructie door een ervaren chauffeur. “Heel belangrijk” vindt ook wethouder Maarten Dijkshoorn. “Kinderen moeten op jonge leeftijd al zoveel mogelijk leren over verkeer. Dat legt de basis voor hun verdere leven”.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.