Tags voor deze pagina:
Nieuws

TotallyTraffic les Alcohol en Drugs op Leo Vroman MAVO in Gouda met bezoek van de wethouder

Feiten, filmpjes, proefjes en vragen, deze ingrediënten van de TotallyTraffic les “Alcohol en Drugs in het Verkeer krijgen de 4ejaars leerlingen van de Leo Vroman MAVO in Gouda voorgelegd.

De meeste leerlingen weten niet hoe ver de gevolgen kunnen strekken als je onder invloed van alcohol bent: van fysieke en mentale gevolgen (zoals depressieve gevoelens) tot sociale en juridische. Je kunt je gaan gedragen op een manier waarop je dat eigenlijk liever niet zou willen, en je riskeert een strafblad als je wordt aangehouden voor rijden onder invloed. Wat de meeste leerlingen ook niet weten is, dat fietsen onder invloed ook riskant en strafbaar is. Naast de werking van alcohol komt ook het effect van de diverse bekende soorten drugs aan de orde. Voorlichter Miranda de Groote en haar collega van Bureau Leefstijl benadrukken het belang goed na te denken over deze dingen, en zelf een bewuste keus te maken hoe jij je wilt gedragen.

Michel Klijmij – van der Laan, wethouder van Gouda en ambassadeur voor Maak een Punt van nul, woont een deel van de les bij naar aanleiding van de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Hij werkt ook mee aan de video die rond de les wordt gemaakt en licht er onder andere in toe wat de gemeente en de regio doen aan de verkeersveiligheid van jongeren in deze leeftijd.  Projectleider Danny van Oss gaat in de video in op de urgentie van de aanpak, en voorlichter Miranda de Groote belicht welke effecten de les kan hebben op de jongeren.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.