Tags voor deze pagina:
Nieuws

Wij gaan weer naar school! Hoffenne vraag aandacht voor veilig verkeer 

Basisschool Hoffenne in Noordwijk krijgt op woensdagochtend 23 augustus niet één, maar twee wethouders op bezoek!

Theo Alkemade is wethouder verkeer en Dennis Salman heeft onderwijs en sport in zijn portefeuille. Vandaag vragen de leerlingen van Hoffenne aandacht voor veilig verkeer, door aan andere weggebruikers te vragen om extra te letten op schoolgaande kinderen én door zelf het goede voorbeeld te geven. 

En met dat goede voorbeeld zit het wel goed! Bijna alle leerlingen komen lopend of fietsend naar school, de jongsten nog met hun ouders en de oudsten al zelfstandig. De wethouders leggen uit dat je met lopen en fietsen naar school veel bereikt: er zijn minder auto’s bij de school en dat is verkeersveiliger. Door veel te lopen en te fietsen leer je om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen; bijvoorbeeld als je later naar de middelbare school gaat. En tenslotte is veel bewegen gezond en je wordt er nog slimmer van ook. Wat wil je nog meer? 

Directrice Ingrid Luk is supertrots op haar leerlingen en haar team. Hoffenne vindt het belangrijk dat kinderen veilig en zelfstandig leren deelnemen aan het verkeer. Daarom maakte de school samen met de gemeente, Veilig Verkeer Nederland en de politie enkele jaren geleden een gezamenlijk verkeersveiligheidsplan. Sindsdien geeft de school verkeerslessen van SCHOOL op SEEF en werd in 2021 het verkeersveiligheidslabel uitgereikt. 

Er wordt afgeteld en bij nul roept iedereen luidkeels: “Wij gaan weer naar school!”. Duizenden bellen vliegen de lucht in. Hoffenne is klaar voor een nieuw verkeersveilig schooljaar en dat mag iedereen weten!