Tags voor deze pagina:
Nieuws

Dubbel feest op de Oranje Nassauschool in Nieuwe Tonge

Op donderdag 28 juni was het groot feest op CBS Oranje Nassau in Nieuwe Tonge. Om de prestaties van de school voor verkeersveiligheid en verkeerslessen te belonen waren wethouder en ambassadeur verkeersveiligheid Henk van Putten (Goeree-Overflakkee) en Meriam van Franeker (ROV Zuid-Holland) te gast met het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel en twee verrassingen.

De wethouder legde de leerlingen uit waarom de school het verkeersveiligheidslabel al voor de derde achtereenvolgende keer had verdiend. De school had daarbij zelfs twee tienen en een negen weten te scoren.

De kinderen fietsten een parcours op het plein. Een aantal deed dat op een splinternieuwe fiets.
Wethouder Henk van Putten had namens de gemeente ook nog een mooi cadeau voor de school: een duo-fiets. Hij overhandigde deze aan twee kleuters van de school.

Meriam van Franeker overhandigde tot slot een cheque met een mooi geldbedrag voor verkeerseducatiemateriaal. Ze legde uit, dat de school deze heeft gewonnen, omdat ze in de Schoolbrengweek 2022 de hoogste score van Goeree-Overflakkee had behaald in de Schoolbrengmonitor: maar liefst 92% van de leerlingen was tijdens de Schoolbrengweek lopend of op de fiets naar school gekomen.
Ze nodigde de school en de leerlingen uit ook dit jaar weer mee te doen aan de week.