Tags voor deze pagina:
Nieuws

Willibrordschool Lisse wint regioprijs Holland Rijnland Schoolbrengweek 2022

"Supertrots ben ik", met die woorden overhandigde wethouder Jolanda Langeveld (Lisse) op 8 juni een cheque aan Nelly Veldhuizen, directeur van RKBS St. Willibrord in die gemeente.

Magic Traffic Show

Uit de gegevens van de SCHOOL op SEEF Schoolbrengmonitor is gebleken, dat van RKBS st. Willibrord in Lisse in 2022 het hoogste percentage leerlingen van de regio Holland Rijnland tijdens de Schoolbrengweek lopend of op de fiets naar school kwam, namelijk 83%. Daarom wint de school de theatervoorstelling “Magic Traffic Show” voor leerlingen en ouders.

Lopen, fietsen naar school, zoveel voordelen

Jolanda Langeveld gaf aan zelfs dubbel trots te zijn: ze was onlangs ook al op de school, omdat deze het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel opnieuw had verdiend.
“En nu ben ik hier omdat tijdens de Schoolbrengweek jullie met veel kinderen lopend of op de fiets naar school zijn gekomen: heel goed! Dat is gezond en heel goed om te oefenen in het verkeer. Natuurlijk is het ook beter voor het milieu en zeker heel leuk om te doen.
Daarom hoop ik, dat jullie ook de komende Schoolbrengweek in september weer meedoen!”

Prijzen en een vooraankondiging

Deze weken reiken wethouders in alle zeven bestuurlijke regio’s in Zuid-Holland prijzen uit aan de winnaars in hun gebied. Tijdens de uitreiking kondigen ze ook de Maand van de Veilige Schoolomgeving en de Schoolbrengweek 2023 aan.
De Maand van de Veilige Schoolomgeving loopt dit jaar van 21 augustus tot en met 22 september. Onderdeel is de Schoolbrengweek, die van 11 tot en met 15 september loopt.
Lees meer over de themamaand 2023 in de Infographic Maand van de Veilige Schoolomgeving en op deze pagina.
Lees meer over de Schoolbrengweek 2023 op deze pagina.