Tags voor deze pagina:
Nieuws

De Regenboog in Reeuwijk ontvangt regioprijs Schoolbrengweek Midden-Holland

Onder luid gejuich van de aanwezige leerlingen heeft wethouder Robin Kersbergen op 26 mei de regionale prijs van de Challenge Schoolbrengweek 2022 uitgereikt aan De Regenboog (Bodegraven-Reeuwijk).

Magic Traffic Show

Uit de gegevens van de SCHOOL op SEEF Schoolbrengmonitor is gebleken, dat van De Regenboog in Reeuwijk in 2022 het hoogste percentage leerlingen van de regio Midden-Holland tijdens de Schoolbrengweek lopend of op de fiets naar school kwam, namelijk 89%.

Daarom wint de school de theatervoorstelling “Magic Traffic Show” voor leerlingen en ouders.

Lopen, fietsen naar school, zoveel voordelen

Wethouder Robin Kersbergen overhandigde aan twee leerlingen van groep 5 de cheque, nadat hij had uitgelegd waarom de kinderen de prijs hadden gewonnen. Ook vandaag was bijna de hele klas lopend f op de fiets naar school gekomen. “Jullie doen dat dus niet alleen in de Schoolbrengweek, maar eigenlijk altijd. Heel erg goed!” aldus de wethouder.

De cheque werd symbolisch uitgereikt aan groep 5 omdat wethouder Kersbergen bij de start van het schooljaar ook te gast was in deze klas. Hij woonde toen een verkeersles bij. Samen met de leerlingen keek de wethouder nu naar het filmpje van dat moment. De kinderen konden zich nog goed herinneren en ook dat ze een liniaal van SCHOOL op SEEF hadden gekregen van deze “Minister van Verkeer”.

Prijzen en een vooraankondiging

Deze weken reiken wethouders in alle zeven bestuurlijke regio’s in Zuid-Holland prijzen uit aan de winnaars in hun gebied. Tijdens de uitreiking kondigen ze ook de Maand van de Veilige Schoolomgeving en de Schoolbrengweek 2023 aan.

De Maand van de Veilige Schoolomgeving loopt dit jaar van 21 augustus tot en met 22 september. Onderdeel is de Schoolbrengweek, die van 11 tot en met 15 september loopt.

Lees meer over de themamaand 2023 in de Infographic Maand van de Veilige Schoolomgeving en op deze pagina.

Lees meer over de Schoolbrengweek 2023 op deze pagina.