Tags voor deze pagina:
Nieuws

Parkeerplaats wordt Schoolplein in Wateringen

De week van 8 tot en met 12 mei - de week na de meivakantie- is de parkeerplaats bij De Mariaschool in Wateringen de hele week een extra schoolplein. In plaats van auto’s is er plek voor de kinderen om te spelen en hun fiets te stallen in de pop-up fietsenstalling.

Met deze fiets-en-loop-week wil de school het haal- en brenggedrag stimuleren dat goed is voor de kinderen. Deze speciale week is van maandag 8 tot en met vrijdag 12 mei. De school roept alle ouders en kinderen op de hele week lopend of fietsend naar school te gaan, want het is klimaatvriendelijk en veilig, maar vooral gezond. De hele week is de parkeerplaats gesloten voor auto’s om te benadrukken dat lopen en fietsen de norm is en te laten zien hoeveel ruimte er dan komt voor de kinderen om veilig te spelen.

In elke groep van de Mariaschool krijgen de kinderen deze week extra verkeerslessen, zoals leren banden plakken of een speurtocht in de wijk. In de straten rond de school maken de kinderen goed zichtbaar dat fietsen en lopen leuk is met zelf gemaakte verkeersborden en spandoeken. Ze hebben in de groepen 6, 7 en 8 allerlei namen bedacht voor de actieweek. De fiets- en loopweek heeft gewonnen, maar het versje van groep 6A was ook wel heel leuk:

“Klimaat, Klimaat, Klimaat,
Wij staan paraat.
De Fiets, De Fiets, De Fiets,
Met de auto is maar niets.
Lopen, Lopen, Lopen,
Wij zullen op een betere toekomst hopen

De Mariaschool hoopt net als de kinderen van groep 6A op een betere toekomst waarin iedereen met de fiets of lopend naar school wordt gebracht en als het toch een keer met de auto moet, dat ze dan op afstand parkeren en het laatste stuk lopen. Een parkeerplaats afsluiten kan niet zomaar, gelukkig helpt de gemeente Westland hierbij. En de omgeving reageert vooral positief op de actie en de brief die de kinderen van groep 3 hebben bezorgd om te vertellen dat hun parkeerplaats een week dicht gaat.