Tags voor deze pagina:
Nieuws

Verlichtingsactie bij AV Gouda: veel jongeren goed verlicht

Op de trainingsavond van maandag 19 december bezochten wethouder Michel Klijmij – van der Laan (gemeente Gouda) en een mobiele fietsenmaker het clubterrein aan het Groenhovenpark.

Samen met verenigingsvoorzitter George Henze, Leo Bekker (ANWB) en Ada Aalbrecht (ROV Zuid-Holland) plaatste de wethouder tags “Zet je Licht aan” op allerlei plekken rond de fietsenstalling.

Veel fietsers hadden de fietsverlichting heel goed op orde. Voor degenen voor wie er iets aan de verlichting mankeerde was Jan-Willem van der Nat (De Fietsenmakert) aanwezig om de nodige reparaties uit te voeren.

Michel Klijmij – van der Laan sprak de jongeren van de eerste trainingsgroep op deze avond toe:
“Mooi, dat bij de meesten van jullie de fietsverlichting in orde is. Ik vraag jullie dit zo te houden. Want juist jongeren zijn vaak slachtoffer van een verkeersongeval. Dat willen we niet, we willen nul slachtoffers. En goede verlichting helpt om ongevallen te voorkomen”

Alle aanwezige leden ontvingen van het ROV een goodie-bag met spaakreflectoren, een reflecterende smiley-sticker, een zadelhoesje en een informatiefolder.

AV Gouda hecht veel waarde aan de verkeersveiligheid van haar leden, is daarom sinds vorig jaar ambassadeur voor “Maak een Punt van Nul” en organiseert vanuit die rol campagne-acties voor verkeersveiligheid.